OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Näin teet kevyen, mutta maukkaan salaatin nopeasti

Näimme tämän viikon tiistaina, 5. syyskuuta Pieni pala Hannaa-jaksossa millainen ruokavalio Hannalla itsellään on ja miten siitä pystyy pitämään kiinni. Mukana jaksossa nähtiin ravintovalmentaja Anna Tervo, jonka kanssa tehtiin ohjelmassa yhdessä myös terveellinen, mutta maukas salaatti. Ohjelmassa Anna kertoo, että maukkaan, mutta terveellisen Panzanella-salaatin tekemiseen meni noin kaksi ja puoli minuuttia.

Katso koko jakso tästä! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Tässä vielä Annan ja Hannan tekemä Panzanella-salaatin resepti:

Panzanella-salaatti

AINESOSAT
0,5 tl mustapippuria
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl oliiviöljyä
1 kpl täysjyväleipä
50 g mozzarellaa
1 rkl basilikaa
100 g kirsikkatomaatteja
10 kpl oliiveja
10 kpl mansikoita (tuoreita)
2 kpl nektariini
0,5 kpl lehtisalaattia

OHJE
1. Tee salaatti revitystä lehtisalaatista, pilkotuista kasviksista ja mozzarellasta. Lisää joukkoon leipä kuutioituna. Leivän voi paahtaa sitä ennen kuivalla kuumalla pannulla tai leivänpaahtimessa.
2. Sekoita salaatinkastike öljystä, viinietikasta, silputusta valkosipulinkynnestä ja mustapippurista. Sekoita salaatin joukkoon. Voit käyttää leipänä haluamasi mukaan joko täysjyväistä kaura- tai ruisleipää. Kokeile erilaisia leipiä!