OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Menestyksekäs Fazer Culinary Team Finland kilpailee jälleen olympiakullasta

Vuonna 2016 olympiakultaa ja 2018 MM-hopeaa voittanut Fazerin kokkijoukkue tähtää jälleen menestykseen arvokisoissa: helmikuussa 2020 Stuttgartissa maailman parhaat keittiömestarit ottavat mittaa toisistaan. Tehtävänä on valmistaa lounas 120 hengelle teemalla ”Roots”. 

Kymmenen hengen Fazer Culinary Team Finland on aloittanut valmistelut Stuttgartiin uudella kokoonpanolla maaliskuussa. Harjoittelukausi on tällä kaudella erityisen tiukka, sillä tulevat olympiamenestyksestä kisataan jo helmikuussa 2020. Eri maiden joukkueet kilpailevat kaikkiaan neljänä päivänä ja Suomen joukkueen kilpailupäivä on 16.2.2020. Tulokset ratkeavat 19.2.2020. 

Fazer Culinary Teamin huippukokit työskentelevät päivätyössään Fazer Food Servicesin henkilöstöravintoloissa sekä Fazer Experience -vierailukeskuksen Fazer Cafésissa ja Fazer 8th Floorissa. Vuonna 2015 syntynyt joukkue nautti ensikertalaisen menestystä heti vuoden 2016 olympialaisissa Erfurtissa ja on rakentanut sittemmin upeaa menestyksen polkua. Joukkueen kokoonpano on uudistunut, mutta joukossa nähdään myös tuttuja konkareita.

Fazer Culinary Team Finlandissa kilpailevat tutut Fazerin huippukokit Lilli Jyräs, Lemmikki Ruuskanen, Juha Aalto, Matti Tikka, Antti Tynkkynen sekä joukkueen uudemmat huippuosaajat Piia Raunio, Marko Isokallio, Joona Valokorpi ja Christian Sveholm. Joukkueenjohtajana toimii Tapio Bergström, jolla on myös kahden aiemman kauden vankka kokemus.

”Joukkue uusiutui tällä kaudella aika isolla kädellä ja onkin aivan mahtavaa saada näin paljon uusia, rautaisia ammattilaisia mukaan joukkueeseen. Alkukevät on mennyt ideoidessa teemaan sopivaa sisältöä sekä tutustuessa toisiimme sekä kilpailun uusiin sääntöihin. Nyt syksyllä aloitamme tekniikkatreenit ja hiomme annokset ns. kisakuntoon. Ja itsemme myös! ”kertoo Tapio Bergström.

Teemana ”Roots” eli ”Juuret”

Ruokateemana 2020 Olympialaisissa on ”Roots” eli ”Juuret”. Lounas suunnitellaan 120 hengelle ja se sisältää alkupalojen ja annossalaattien kanssa edelleen kasvis-, kala- ja lihavaihtoehdot sekä jälkiruoan. Kilpailun säännöt ovat hieman muuttuneet, sillä lisäkesalaatit ovat muuttuneet annossalaateiksi ja lisäksi alkupalat ovat tulleet mukaan.

”Lähestyimme teemaa miettien, mitä kaikkea tuo ”Roots” meille oikeasti tarkoittaa. Meille se on aitoja ruokia, aitoja raaka-aineita ja aitoa tekemistä. Nämä yhdistetään ja maustetaan ripauksella pohjoisen metsää. Lopputuloksen näette 16.2.2020!”, kuvailee Tapio Bergström.

Stuttgartissa kilpailee community catering -sarjassa yhteensä 22 joukkuetta yli 15 maasta. Fazer Culinary Teamiä ovat tukemassa Meira Nova, Atria, Valio, Hartwall, E.Ahlström, ja Arvo Kokkonen.

Teksti ja kuva: Fazer