OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Linnanmäen iik!week piristää pimenevää syksyä

Kesä on eittämättä huvipuistojen sesonkiaikaa, mutta Linnanmäki on ottanut omakseen myös syksyn ja Halloween-ajankohdan. Kauhuteemainen iik!week on käynnissä vielä 22. päivään saakka keskiviikosta sunnuntaihin ja sisäänpääsy puistoon on maksuton. Laiteliput ja rannekkeet mahdollistavat vauhdikkaat kyydit laitteissa. Oho Live TV vieraili Linnanmäellä tutustumassa iik!week -tapahtumaan sekä kuluneen kesän kohuttuun Taiga -uutuuslaitteeseen.

Lue myös: Taiga valittiin Euroopan parhaaksi ratalaitteeksi – kahdesti!

Puiston alueella on mahdollista vierailla erilaisissa pelottavissa kohteissa, kuten zombi-tunnelissa sekä laboratoriossa. Aivan perheen pienimmille eivät nämä seikkailut sovi, sillä elävät näyttelijät tuovat kohteisiin aivan oman vivahteen. Hahmot ovat teatterialan opiskelijoiden sekä harrastenäyttelijöiden toteuttamia. Kauhukohteet ovatkin ikärajaltaan K13. Lapsille on oma iisimpi kummitusalue Minimäellä, jossa voi vaellella vaikkapa hämähäkkilabyrintissä. Toisella puolella puistoja vaeltaa myös vapaana zombeja, jotka eivät juuri kiinnitä huomiota Linnanmäen vieraisiin – paitsi, jos eksyy heidän tontilleen. Myönnettäköön, että laboratorion kierroksella meinasi pari kertaa sydän pysähtyä!

Horror-hodari maistuu jännityksen jälkeen.
Osa kauhualueen kohteista on K13.

Säikkymisen jälkeen tulee auttamatta nälkä. Siihen saa helpotusta horror-hodarilla tai pääkallo-överipirtelöllä, jotka sopivat teemaan, kuin pelle kauhuelokuvaan. Illallispöydän kummittelusta voi erikseen nauttia Haunted Dinnerillä. Perheen yhteistä tekemistä pääsee toteuttamaan haamuhattarakoulussa, jossa saa pyöritellä oman vision mukaisen haamuhattaran.

Ja totta kai, kun huvipuistossa ollaan, on laitteisiinkin päästävä ajelemaan! Pieni syyssade ei haittaa, sillä ruuhkaa ei juuri ole ja laitteisiin saa kävellä sen enempää jonottelematta. Perinteisen puuvuoristoradan lisäksi Linnanmäelle on aiempien kausien aikana avattu lukuisia uusia laitteita. Hauska yksityiskohta Linnanmäen laitepuolella on se, että nimet ja teemat on otettu suomalaisesta mytologiasta, eli Kalevalasta. Salama ja Tulireki kertovat Väinämöisen ja kumppaneiden tarinoita, uusimpana lisänä huima Taiga, joka tuli käyttöön kaudelle 2019. Maksiminopeudeksi Taigalle tulee 106 km / h ja ylösalaisin mennään neljä kertaa. Laitteen erikoisuus on siinä, että se niin sanotusta laukaistaan kahdesta, jolloin laite saa lisää vauhtia kesken ajon. Pituutta radalla on reilun kilometrin verran. Vauhdista huolimatta Taigan kyydissä ehtii riemuita!

Katso, miltä Linnanmäellä näyttää! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Linnanmäen kausi päättyy lokakuun lopulla järjestettävään Valokarnevaaliin, jolloin koko huvipuisto on sananmukaisesti loistava. Kauhuviikollekin ehtii vielä, lisätietoja iik!weekistä löytyy täältä.

Linnanmäen vanha puuvuoristorata on tunnettu jarrumiehistään.

Kuvat: Penina Peltonen, Alex Muurinen