OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

COMPANYn Secret Universe – Maailmojen Salat avoinna viimeistä viikkoa Designmuseossa

COMPANYn Secret Universe – Maailmojen Salat -näyttely sulkee ovet sunnuntaina 29.9. klo 18 Designmuseossa. Näyttely on avoinna yleisölle ti 11-20 ja ke-su klo 11-18.

Viimeisellä viikolla näyttelyssä järjestetään myös runsas oheisohjelmisto:

Vierailevan asiantuntijan kierros Secret Universe -näyttelyyn
Sunnuntaina 29.9.kello 11.30 – 12.30 (englanniksi)
Päätösviikonlopun kunniaksi järjestetään ylimääräinen näyttelykierros Secret Universe -näyttelyyn. Kierroksen saapuu vetämään arkkitehti ja kuraattori Carlos Mínguez Carrasco, joka on työskennellyt COMPANYn kanssa jo ennen Designmuseon näyttelyä ja kirjoittanut artikkelin Secret Universe -näyttelystä kertovaan katalogiin. Carlos Mínguez Carrasco on Ruotsissa asuva arkkitehti ja kuraattori. Hän työskentelee pääkuraattorina arkkitehtuuriin ja muotoiluun erikoistuneessa ArkDes keskuksessa. 

Tänään Designillassa viimeinen tilaisuus lisätä omat kasvot osaksi Secret Universe -installaatiota 
Naamio-työpaja kello 17.00-19.30 osana ilmaista Designiltaa 24.9.

Secret Universen salaisen maailman luojat Song ja Olin ovat luoneet näyttelyyn installaation, johon vierailijat ovat voineet lisätä omat kasvonsa. Naamio-työpajoissa osallistujat ovat maalanneet kasvot puiseen naamioon, joka on lopuksi jätetty osaksi näyttelyä. Työpajoja on järjestetty kerran kuukaudessa ja kasvojen kavalkadi on pikkuhiljaa vallannut kokonaisen huoneen.

Lauantaina 28.9. klo 16 pidetään näyttelyssä Designmuseon järjestämä yleisöopastus.

Näyttelyn katalogi ”Secret Universe” on myynnissä Designmuseon Shopissa 24.9.-29.9. tarjoushintaan 20€ (normaalihinta 25€).

COMPANY: Secret Universe – Maailmojen Salat
5.4.-29.9.2019
Näyttely esittelee muotoilustudio COMPANY:n tuotantoa yli kymmenen viime vuoden ajalta. Vuodesta 2007 saakka muotoilijakaksikko Aamu Song (s. 1974) ja Johan Olin (s. 1974) ovat matkustaneet ympäri maailmaa ja etsineet folkloristiikan hengessä perinteisiä käsityömenetelmiä ja valmistustaitoja. Matkoillaan Song ja Olin ovat tutustuneet työpajoihin ja käsityömestareiden saloihin muun muassa Japanissa, Venäjällä ja Meksikossa. Matkojen tuloksena on syntynyt yhdessä mestareiden kanssa toteutettuja taide-esineitä, vaatteita, asusteita ja huonekaluja. Työnsä avulla Song ja Olin ohjaavat huomion käsityötaitojen uhanalaisuuteen, tämän päivän kulutuskulttuurin kestämättömyyteen ja tarjoten niille vaihtoehtoja. Näyttely esittelee Songin ja Olinin taiteellisen prosessin matkanteosta mestareiden kohtaamiseen, kirjeenvaihdosta tuotantoon ja lopullisiin esineisiin.

DESIGNMUSEO
Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.  Käyntiosoite:
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

Aukioloajat:
Talvisin 1.9.-31.5.
Ti 11-20, ke-su 11-18, ma suljettu
Kesäisin 1.6.-31.8.
Ma-su klo 11-18

Pääsyliput:
Aikuiset 12€, eläkeläiset 10€, opiskelijat 6€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi, museokortti käy. 

Teksti ja kuvat: Designmuseo