OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Uutinen Päivän News Yhteenveto

Sisä-Suomen syyttäjä on tiedottanut päätöksestä nostaa syytteet Kai Telannetta ja Virpi Juvosta vastaan työsyrjintäepäilyssä Aamulehden päätoimittajarekrytoinnissa

Sisä-Suomen syyttäjä on tiedottanut päätöksestä nostaa syytteet toimitusjohtaja Kai Telannetta ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta vastaan epäillystä Päivi Anttikosken työsyrjinnästä Aamulehden päätoimittajan rekrytointiprosessissa. Vastaavasti syyttäjä on ilmoittanut syyttämättäjättämispäätöksestä toisen epäilyksen alla olleen tapauksen johdosta.

Alma Media kiistää epäiltyjen syyllistyneen työsyrjintärikokseen ja korostaa, että perhesuhteet eivät ole millään muotoa vaikuttaneet Aamulehden päätoimittajan valintaan. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Alma Medialle tärkeitä asioita, eikä syrjintä missään muodossa kuulu yrityksen toimintatapoihin.

”Alma Media Oyj:n hallitus on saanut yksityiskohtaisen selvityksen asianomaisilta Alma Median edustajilta. Selvityksen ja keskustelujen pohjalta hallitus luottaa siihen, että rekrytointiprosessissa on toimittu asiallisesti eikä prosessissa ole tapahtunut työsyrjintää. Syytteen nostamisella ei ole vaikutusta asianomaisten asemaan Alma Mediassa. Hallitus seuraa oikeusprosessia ja arvioi asiaa tarvittaessa uudelleen, kun lopputulos on tiedossa,” hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila toteaa.

Teksti: Alma Media Oyj