OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Syksy

Suomen kansallismuseon linnoissa ja museoissa syyslomalla pakopelejä, aarteenetsintää ja merten monstereita

Kotimaassa syyslomaileville perheille on tarjolla paljon erilaista vauhdikastakin puuhaa.

Osallistu Suomen merimuseossa Merimonsterit-seikkailukierroksille tai ryhdy vaikkapa hirviötutkijaksi! Olavinlinnassa Pikku-Herttuan kierroksia, ja Hämeen linnassa keskiajan käsityöläisiä ja Aseenkantajain tupa. Miltä kuulostaa aarrejahti, askartelu työpajassa tai toiminnallinen Vintti-näyttely Kansallismuseossa?

Suomen merimuseossa Kotkassa on aika tutkia ja leikkiä. Merimonsterit-näyttely vie koko perheen Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Runot ja tarut houkuttelivat entisajan merenkulkijoita tuntemattomiin maailmoihin. Tunnetko Jättiläismerikäärmeen tai Verimerimakkaran, haluatko kurkistaa Sukelluskellosta Alkumereen tai vierailla Dr. Pontoppidianin Kummajaismuseossa. Syyslomalla voi osallistua mm. supersalaiselle seikkailureitille, huovuttaa hirviön tai vaikkapa Merimonsterit seikkailukierrokselle.

Olavinlinnassa Pikku-Herttuan kierroksilla selviää kuka Pikku Herttua oli ja miten musta pässi liittyy linnan historiaan? Lapsiperheille suunnattu, suosittu Pako linnasta® -tapahtuma järjestetään jälleen Olavinlinnassa keskiviikkona 23.10.

Hämeen linnassa lapsiperheille avataan 12.10. syysloman kunniaksi oma Aseenkantajain tupa. Keskiajan käsityölaiset palaavat linnaan 12.-13.10., ja nyt voi kohdata mm. suutarin, räätälin, vällyntekijän, värjärin, kehrääjän, puusepän ja patiinintekijän työnsä ääressä. Nyt kannattaa tutustua myös linnan uudistuneisiin perusnäyttelyihin.

Kansallismuseossa syyslomaviikolla (vko 42) ruokitaan luovuutta ja mielikuvitusta työpajoissa, kuullaan historiasta meillä ja kauempana sekä rentoudutaan koko perheen yhteisen tekemisen parissa. Toiminnallinen Vintti-näyttely on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11-17. Lisäksi museon perusnäyttelyt kertovat Suomen tarinasta esihistoriasta nykypäivään.

Maailma, jota ei ollut -näyttely avautuu Kansallismuseossa perjantaina 18.10.

Lisätietoja syyslomaohjelmasta Suomen kansallismuseon museoissa ja linnoissa: https://www.kansallismuseo.fi/fi/syyslomatekemista-museoissa