OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Viikonlopun moottoriurheilutulokset – 14.10.

Moottoriurheilukilpailut vähenevät nyt Suomessa, mutta muutamia tuloksia saamme tuotua teille vielä. Historic Rally Trophy-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna, samoin myös Historicien rallin EM-sarja. Cross countrya ajettiin Virossa, Alastarolla taas endurance cupia. Lisäksi käymme läpi pienoisautoilukilpailun tuloksia Englannista.

Katso myös MotorXpress! Teksti jatkuu videon jälkeen

Historic Rally Trophy -sarja 2019 saatiin lauantaina päätökseen Mynämäellä. Yhteensä erikoiskokeita ajettiin kuusi ja ek-kilometrejä tuli kasaan noin 70. Tällä kertaa Nuottisarjasta osakilpailuvoiton veivät Janne ja Jukka Toivonen ja ilman nuotteja ajaneista nopein oli Matti Jaatinen. Historic Rally Trophy-sarja jatkuu tammikuussa 2020. Katso kaikki tulokset täältä.

Historicien rallin FIA:n EM-sarjan myös kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Unkarissa. Lancia-kuljettaja Lucky, Luigi Battistolli ja hänen kartturinsa Fabrizia Pons veivät osakilpailuvoiton. Toiseksi sijoittuivat Karl Wagner ja Gerda Zauner, kolmanneksi Valter Jensen ja Erik Pedersen. Suomalaiskuljettajista parhaimmalle sijalle ylsivät Pentti Veikkanen ja Timo Jaakkola, joiden sijoitus oli kuudes. Esa Peltonen ja Jyrki Saarto olivat seitsemänsiä. Katso kaikki tulokset täältä.

Unkarin kisoista tuotiin Suomeen kuitenkin sarjan tiimivoitto, kun Historic Rally Club Finland keräsi sarjassa yhteensä 205 pistettä. Sarjassa suomalaismenestystä nähtiin ykköskategoriassa, jossa Elias Kivitila sijoittui sarjassa kolmanneksi 83:lla pisteellä. Kolmoskategoriassa suomalaiset saivat myös kolmannen, sekä muun muassa neljännen ja viidennen sijan. Kolmanneksi ajoi Esa Peltonen yhteensä 100 pisteellä.

Viron Paikusessa ajettiin Cross countryn European Cupin kauden päätösosakilpailu. Yleiskilpailun ensimmäiselle sijalle ajoi Kytönen Motorsportin Roni Salin, toiseksi Salinin tiimikaveri Pyry Juupaluoma ja kolmas oli virolainen Tanel Rauk. Salin vei nimiinsä samalla Cross-countryn European Cupin yleiskilpailun sarjan voiton ja Pyry Juupaluoma taas osaltaan Junior-luokan European Cupin ykkössijoituksen.

Alastaron Virttaalla ajettiin Endurance Cupin 5. osakilpailu, jossa ajettiin neljässä eri luokassa. Alle 2050ccm-luokassa ensimmäiselle sijalle ajoivat Mika Koivu, Kim Korpela, Teppo Mattila, Kai Jokinen, yli 2051ccm-luokassa voiton veivät Petri Kalliokoski, Tommi Kivimäki, Jukka Tanner ja Juha Virkki. 2 venttiilin/sylinterin luokassa ensimmäiseksi sijoittuivat Timo Riiho, Jorma Alanen ja Atte Riiho, sekä neljännessä, V1600-luokassa ajoikin vain yksi tiimi: Esa Huutoniemi, Tatu-Eemeli Kestinmäki, Jani Luukkonen ja Teemu Puro. Katso kaikki tulokset täältä.

Viikonloppuna ajettiin myös pienoisautoilla. Suomalainen Olli Kantamaa saavutti hienon kolmannen sijan Englannissa ura-autojen MM-kilpailussa. Kisan ensimmäiselle sijalle ajoi Raivis Jansons ja toiseksi Dominykas Budrys. Katso kaikki tulokset täältä.

Ensi viikonloppuna Suomessa ajetaan muun muassa Reiskan Rähinät Alastarolla, X Kyläseppäralli Petäjävedellä ja Pikkusuon Töyssyt Pikkusuon moottoriradalla. Nyt siirrymme Formula 1-tuloksiin ja keskusteluun.