OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Raak Racing kausikooste 2019

Hieno kausi kaikin puolin, saatiin kokemusta erilaisista radoista, kisoista ja päästiin ajamaan tasokasta kansainvälistä Junior Speedwaytä. Kaudella 2019 Otto ajoi Gsh457 Motorsport kalustolla 125 kuutioisella isorunkoisilla pyörillä ja myös radat olivat normaalin 500 luokan isoja ratoja. Kilpailuja ja harjoitusleirejä ajettiin; Latviassa, Virossa, Puolassa ja tietenkin kotiradalla Varkaudessa.

Gsh457 Motorsport laati kauden 2019 suunnitelmat, ohjelmat ja vastasi kilpailukalustosta. Kauden päätavoitteena olivat Puolan Torunissa ajettu Nuorten 125 cc Euroopan mestaruuskilpailu, jossa hyvän tuloksen saamiseen keskitettiin kaikki kauden 2019 harjoittelu ja tekeminen.

Puolan EM kisat olivat kauden päätavoite, ja sinne matkatiin suunnitelmallisesti Latvian harjoitusleirin kautta. Kisat olivat mahtava kokemus upealla Torunin GP Stadionilla, jossa harjoiteltu laadukas tekeminen palkittiin ja tuotti hienon tuloksen jo ensimmäisellä kansainvälisellä kaudella. EM kilpailujen viides sija oli enemmän, kun olimme uskaltaneet edes toivoa mutta josta jäi vielä, nälkää ja parannetavaa tuleville kausille.

Kausi oli muutenkin menestykäs, koti radalla Varkaudessa Otto saavutti 125cc luokan lyhyen radan 1. sijan ja 85cc Minispeedway Suomen Cup luokan 1. sijan.

Syksyllä kisakausi huipentui vielä 125cc luokan isoradan kilpailuihin, josta saavutuksena Eestin mestaruuskilpailujen 1. sija sekä Latvain mestaruuskilpailujen 2. sija että, Baltic Speedway Liigan 125cc mestaruuskilpailujen 2. sija.

Kauteen 2020 valmistautuminen on jo aloitettu kuntotesteillä, ja uudet kunto-ohjelmat talvikaudelle ovat valmiina.

Kaudella 2020 Otto tulee ajamaan Baltic Liigan 125 cc sarjaa, joka järjestetään yhdessä 500 luokan sarjan kanssa. Kauden pää tavoite on kuitenkin sijoituksen parantaminen ja podium 125 cc Nuorten EM kilpailuissa.

Kiitokset yhteistyökumppaneillemme, jotka mahdollistivat tämän kauden.

OmaSp Joroinen, NO02, Power Steel, Tololantila / koneurakointi Jouni Uotinen, Taksi Hakalat, AT-Osa, LK-Racing Polaria, Blå Band Outdoormeal, Joroisten kunta, Kontio TV, Must1 Racing, Gsh457

Kiitos mahtavasta kalustosta, valmennuksesta, leireistä, tuesta ja valokuvista: Gsh457 / Sakke & Lea Häyrinen.

Iso Kiitos Valmennuksesta, moottorisäädöistä ja tuesta Must1Racing: Appe, Jesse ja Aarne Mustonen.

Kiitos Tomi Tuomainen hienosta valmennuksesta.

Kiitokset mahtavasta tsempistä ja tuesta sekä talven aikana Otolle tehdystä kunto-ohjelmasta Minna Karvonen.

Iso kiitos myös Kimmo Raak mekaanikkona toimisesta yötä päivää sekä Tiina Raak kaikesta mitä teette poikien eteen!