OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Barcelonan sekasorto: Yhteenottoja poliisin kanssa, kun puoli miljoonaa itsenäisyyttä kannattavaa mielenosoittajaa on yleislakossa

Valtava ihmisjoukko katalaani lippujen kanssa on halvaannuttanut Barcelonan keskustan, koska ihmiset ympäri koko aluetta protestoivat Espanjan tuomioistuimessa itsenäisyyttä puolustavien johtajien ankaria vankeusrangaistuksia ja vaativat eri tietä kuljettavaksi Madridin kanssa.

Poliisin arvion mukaan ainakin 500 000 ihmistä ilmaantui Barcelonan keskustaan tunnin kuluttua mielenosoituksen virallisesta alkamisesta, El Pais raportoi. Toiminnan taustalla olevat ammattiliitot sanoivat odottaneensa miljoonaa osallistujaa.

”Itsenäisyys”, “kadut tulevat olemaan meidän” ja “vapaus poliittisille vangeille” olivat laulujen joukossa, joita kuultiin massiivisen kokoontumisen aikana.

Mielenosoitus jatkui melko rauhallisesti muutaman tunnin ajan, mutta lopulta sitä vaikeutti vakavampi väkivalta, kun jotkut mielenosoittajista alkoivat rakentaa barrikadeja ja sytyttää roskakontteja palamaan.

He heittivät kiviä ja muita vieraita esineitä mellakkapoliisia kohti, jotka vastasivat takaisin ampumalla, luultavasti kumiluodeilla tai muilla ammuksilla ja lyömällä mellakoitsijoita pampuilla.

Jotkut yhteenottoihin poliisin kanssa osallistuneista, sanottiin olleen oikeistolaisia mellakoitsijoita, jotka todellisuuudessa vastustavat Katalonian itsenäisyyttä. Kuvauspaikalla näkyi ihmisiä kantamassa Espanjan kansallislippuja ja natsitervehdyksiä tekeviä.
RT