OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Viikon 42 moottoriurheilutulokset

Mika Kallio (82) napsautti MM-pistetilinsä auki Motegissa. Kuva: Gold and Goose, KTM.

F-rallisarjan 10. osakilpailu ajettiin viikonloppuna Kyläseppärallissa Petäjävedellä. Kaksivetoisten nuottiluokan voittajaksi ajoi Anssi Valkonen, toiseksi sijoittui Marko Haapsaari ja kolmannelle sijalle ajoi Jaakko Ollikkala. Luokan sarjapisteet päättyivät seuraaviin tuloksiin: Haapsaari 108 pistettä, Hellström 101 pistettä ja Ollikkala 99 pistettä.

Voit katsoa tuloksia myös viimeisimmästä MotorXpressistä. Teksti jatkuu videon jälkeen.

Nelivetoluokassa nähtiin koko kisan nopein suoritus, kun Anssi Rytkönen ajoi ensimmäiselle sijaille. Toisen sijan saavutti Arto Juolahti ja kolmannen Joni Viitala. Sarjan voittoon ajoi Jari Puntanen 68:lla pisteellä, mutta ei tässä kisassa päässyt maaliin saakka. Sarjan toiselle sijalle jäi Jari Kuikka 38:lla pisteellä. Hänkään ei päässyt ajamaan kisaa loppuun asti. Sarjan kolmannen sijan saavutti Pekka Karjalainen.

Yleisen klassikon luokassa sattui ja tapahtui. Kalle Asikainen lähti hakemaan mestaruutta, mutta vaihdelaatikko jumiutui kisan avauspätkällä. Jonni Ruottunen ajoi kisassa ulos. Kilpailun voiton vei Marko Häkkinen, toiseksi sijoittui Jussi Nordberg ja kolmanneksi Janne Lindberg. Sarjassa eniten pisteitä keräsi Petri Vihervuori, yhteensä 109 pistettä, toiseksi eniten pisteitä keräsi Juha-Pekka Suuronen, yhteensä 100 pistettä ja kolmanneksi sarjassa sijoittui Nordberg 95:llä pisteellä.

Senioreissa ei kisattu enää mestaruudesta tällä kertaa, sillä mestari oli jo selvillä edellisen kisan jälkeen. Osakilpailuvoiton vei Lauri Suokas, toiseksi ajoi Risto Rantanen ja kolmanneksi Pauli Junttila. Mestaruuden voittanut Kytölä päätti kauden 120:lla pisteellä, toiselle sijalle ajanut Lasse Hirvijärvi 101:llä pisteellä ja kolmanneksi tullut Pekka Ripatti 81:llä pisteellä.

Junioriluokan voiton vei Ville Puumala, joka nappasi niukasti myös mestaruuden 102:lla pisteellä. Sarjajohdossa kisaan lähtenyt Kristian Nieminen joutui keskeyttämään kilpailunsa. Hän jäi sarjassa toiseksi 101:llä pisteellä. Osakilpailun toiselle sijalle ajoi Eetu Kainulainen, joka otti sarjan kolmannen sijan 96:lla pisteellä. Matti Rinne ajoi osakilpailun kolmanneksi.

Original cupissa ensimmäiselle sijalle ajoi Tomi Mäkinen, joka myös vei sarjan mestaruuden 111:sta pisteellä. Sarjan toiseksi ajoi Mikko Kilpiä 94:llä pisteellä ja kolmanneksi Kalle Asikainen 94:llä pisteellä. Kalle Asikainen joutui keskeyttämään osakilpailun heti alkupätkällä.

Tulokas cupin mestaruudesta kisattiin toden teolla vielä tässä kilpailussa. Voiton vei lopulta Ville Puumala 35:llä pisteellä, toiseksi sijoittui Eetu Kainulainen 35:llä pisteellä ja kolmanneksi Kristian Nieminen 34:llä pisteellä.

F-rallisarjan 2019 tulokset löydät täältä

Säkylässä ajettiin cross country-sarjan viimeistä osakilpailua. Naisten, Nuorten, V60 & Classic ensimmäisessä lähdössä yleiseen voittoon ajoi Hanna Mertsalmi, joka oli samalla naisten luokan nopein, toiselle sijalle Tiitus Enjala, joka oli nuorten luokan nopein ja kolmannelle Hermanni Koskinen, joka oli nuorten luokan toinen. Classic-luokassa voiton vei Toni Paakkinen ja V60-luokassa Ari Kannela sijoittui ensimmäiseksi. Katso tulokset täältä.

Toisessa lähdössä kisattiin harrasteluokassa, jossa ensimmäisen sijan nappasi Ville Mäntynen, toiseksi ajoi Tiitus Enjala ja kolmanneksi Arttu Löflund. Kolmannessa lähdössä ajettiin viittä eri luokkaa: A,B & V40, U20 & V50. Vastaavasti voittajia olivat A: Roni Kytönen, B: Tommi Suomi, V40: Mika Karma, U20: Peetu Juupaluoma ja V50: Kari Hirvimäki. Kaikki tulokset löydät tietysti ohotv.fi.

Italian Monzassa ajettiin Campianato Gran Turismo-sarjan viimeinen osakilpailu. Suomalainen Juuso-Matti Pajuranta sijoittui ensimmäisessä kisassa sijalle 22, toisessa kisassa sijalle 23.
Ensimmäisen lähdön tulokset
Toisen lähdön tulokset
Kaikki tulokset

Viikonloppuna MotoGP:ssä Mika Kallio avasi pistetilinsä. Löydät MotoGP-tulokset tästä linkistä.

https://oho.ee/suomi/2019/10/20/kallio-motogp-luokan-mm-pisteille-japanissa/