OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hiomaton timantti -musikaali sädehtii Lohjan Teatterissa

Lohjan Teatterissa saa lauantaina 26.10.2019 klo 19.00 ensi-iltansa Hiomaton timantti -musikaali, joka kertoo maailman kauneimman elokuvatähden elämäntarinan. Eppu Nuotion ja Tiina Brännaren käsikirjoittama musikaali nähdään nyt ensimmäistä kertaa harrastajateatterin lavalla.

Marilynin korkokengissä pääroolissa vuorottelevat valloittavat naiset, helsinkiläinen Henna Karjalainen ja lohjalainen Saana-Maaria Tenkanen, jotka on molemmat nähty Lohjan Teatterin monissa musikaaleissa ennenkin.

– Marilynin tarina koskettaa ja hänen elämäänsä on helppo samaistua. Kukapa meistä ei olisi joskus kärsinyt ulkonäköpaineista tai muihin naisen elämään liittyvistä ongelmista, Henna ja Saana-Maaria kertovat.

Lohjan Teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikosken ohjaamassa musikaalissa lavalla nähdään yli 20 taitavaa harrastajanäyttelijää. Marilynin elämästä ei dramatiikkaa puuttunut ja Lohjan Teatterissa tarina kerrotaan tutun, ihanan ja nostalgisen musiikin siivittämänä. Upean taustanauhan musikaaliin on taikonut Tuomas Törmi ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto.

Tässä ajassa, kun moni tavoittelee tähteyttä keinolla millä hyvänsä, Marilynin tarina on edelleen ajankohtainen ja kertomisen arvoinen. Vaikka elämä köyhyydestä johtikin kuuluisaksi, kaikkien ihailemaksi tähdeksi, menestyksen kääntöpuolina tulivat yksinäisyys ja ikuinen kaipuu löytää se oikea ja aito rakastettu. Hiomaton timantti -musikaali kertoo tarinan äitinsä hylkäämästä, orpokodista toiseen kiertävästä pikkutytöstä, joka kasvoi maailmanluokan tähdeksi.

Musikaalissa nähdään myös itseoikeutetusti Marilynin aviomiehet; naapurinpoika Jim Dougherty (Reima Nikola), baseballtähti Joe DiMaggio (Joni Pitkonen) ja kirjailija Arthur Miller (Risto Silvola). Tarinassa vilahtelee muitakin tuttuja hahmoja Rrank Sinatrasta Kennedyn veljeksiin.

Marilynin valovoimainen tähti on jättänyt ikuisen jäljen monien ihmisten sydämiin ja siksi hänen tarinansa kiehtoo yhä, lähes 60 vuotta tähden poismenon jälkeenkin. Lohjan Teatterin voidaan sanoa jo erikoistuneen elämäkertamusikaaleihin ja tälläkin kertaa Marilynin tarina kerrotaan pieteetillä ja suurella sydämellä, elämän koko kirjolla.

Visuaalinen elämys on taattua Lohjan Teatterin laatua lavastaja Jyrki Kakon elokuvamaisine lavastuksineen, puvustaja Kati Heikkisen taidokkaasti valmistettuine ja muokattuine pukuineen, upeaa väri- ja äänimaailmaa unohtamatta.

Musikaalin esityskausi on 26.10.-14.12.2019, yhteensä 20 näytöstä. Musikaaliin on myyty lippuja jo yli 2900 eli yli 70 prosenttia.