OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Korkkarit jalassa imuroimaan!

Lokakuun loppupuolella, 18.-20.10., Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin jälleen vuosittaiset I love me -messut, joiden kävijämäärä kohosi kaiken kaikkiaan vajaaseen 60 000 vieraaseen. Vierailimme messuilla perjantaina, joka oli myös avajaispäivä. Siitäkin huolimatta tapahtumassa oli paikalla runsaasti väkeä. Messujen teema koostuu erilaisista hyvinvoinnin, kauneuden ja muodin aihealueista.

Katso myös tapahtumaraportti! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Iltapäivällä loungen lavalla yleisölle tarjoiltiin Saimi Hoyerin korkkarikoulu, josta sai pikkuvinkkejä korkokengillä kulkemiseen. Koulu oli avoin kaikille, eli osallistumaan pääsi kättään nostamalla. Viisi rohkeaa naista sai jalkoihinsa lainakorkkarit, joilla harjoiteltiin kävelyä. Hoyer itse aloitti mallinuransa 1990-luvun alkupuolella, kunnes siirtyi vuonna 2003 median toimittamisen pariin. Hän on lisäksi ollut useassa malliohjelmassa mukana, kuten Mallikoulussa sekä Suomen Huippumalli haussa -ohjelman tuomarina.

Suomalaiset harvemmin astelevat korkokengillä, kuin korkeintaan kesän sukujuhlissa tai muissa erityistilaisuuksissa. – Imurointi on loistava tapa ajaa korkokenkiä sisään sekä totutella niillä kävelemiseen, Hoyer toteaa. – Siinä tulee kaikki tarvittavat liikkeet: painon siirtely jalalta toiselle, kurottaminen ja kallistelu. Muutkin kotityöt menevät siinä samalla! – Usein tehdään se virhe, että ne uudet ihanat korkkarit otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön juurikin serkun häissä. Sitten muutaman tunnin jälkeen jalat on hiertymillä ja kipeät, hän lisää. – Juhliin kannattaa mieluummin mennä niillä vähän kuluneemmilla kengillä, jollei uusien käyttöön ole vielä tottunut.

Korkokengät jalassa ei ole tarkoitus kävellä kuin tarpova hiihtäjä suolla. – Monesti kädet unohdetaan kokonaan. Käsivarret ovat jäykkänä kyljissä kiinni, Hoyer sanoo. – Käsien tulisi tulla luonnollisesti mukana, rentona, hieman takana. Napa on etunenässä ja se vie muuta kroppaa. Muut osat tulevat kyllä perässä! Hoyer vakuuttaa.

Saimi Hoyer ohjeisti korkkarikoulun oppilasta oikeasta asennosta.

Kuvat: Penina Peltonen