OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Paralumilautailun maailmancup jälleen Pyhällä

Pyhän hiihtokeskuksessa Pelkosenniemellä järjestetään kolmatta kertaa peräkkäin kaksi paracrossin maailmancupin kilpailua. Paracrossin maailmancup-kiertueen avaavat kilpailut järjestetään peräkkäisinä päivinä joulukuun alussa 3.-4.12. Kilpailuun osallistuvat Suomesta paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamarin lisäksi Matti Sairanen.
 
Erityisen hyvän alkutalven ansiosta Pyhällä on jopa 20 senttimetriä luonnonlunta ja tykkilunta on päästy tekemään jo hyvän aikaa. Pyhän talvikausi alkaa 15.11. Päärinteistä avataan varmuudella Piste Palander ja Polar sekä Lasten Huttumaa ja Polar Madness -crossirata, joten kisoihin ja harjoitteluun on luvassa loistavat olosuhteet.
 
Tähän mennessä kisoihin on ilmoittautunut mukaan yli 60 laskijaa 16 maasta. Kisojen seuratuin urheilija on muun muassa MM-kisoista ja X Gameseista kultaa ottanut Matti Suur-Hamari. Pyhän maailmancup on hänen ensimmäinen crossikilpailunsa viime kevään loukkaantumisen jälkeen, minkä vuoksi hän joutui jättämään viime kevään Pyhän MM-kisat väliin. Matin kausi starttaa tällä viikolla Landgraafista banked slalomin maailmancupilla:
 
– Innostunein fiiliksin lähden kauteen. Olkapää on saatu hyvin kuntoon, mikä keväällä meni pahastikin rikki. Saatiin hyvä kesäkausi pohjille, ja alkukauden lumillekin päästiin hyvin. Tuntuu, että olen valmis kauden aloitukseen. Loukkaantumisen jälkeen ollaan odottavalla fiiliksellä, mutta itselleen armollinen pitää olla omien odotuksien kanssa. Pari seuraavaa päivää näyttävät, miten lähtee kulkemaan, Suur-Hamari kommentoi.

Pyhälle pääsyä Suur-Hamari odottaa innolla:

– Täällä kun pakataan laukut, niin mennään Pyhälle crossileiriä pitämään ja siitä maailmancupeihin. Kotikisat sytyttävät ja saavat hyvälle fiilikselle. Sitä odotankin, että pääsee takaisin niihin maisemiin laskemaan. Viime kaudella kun se niin vajaaksi jäi, niin on hienoa päästä taas crossin makuun juuri Pyhällä. Ei voisi olla parempaa.
 
Pyhästä on kehittynyt lumilautacrossin kärkikeskus Suomessa ja kansainvälisesti. Lukuisat laskijat niin parapuolelta kuin vammattomistakin saapuvat vuosittain Pyhälle kisaamaan ja harjoittelemaan crossileireille. Tänä vuonna leirien ja paracrossin maailmancupin lisäksi Pyhällä järjestetään lumilautacrossin Eurooppa Cupin kilpailu.
 
– On hienoa päästä tänäkin vuonna toivottamaan lumilautailijat ympäri maailman tervetulleiksi Pyhälle. Tänä vuonna pystymme tarjoamaan huippuolosuhteet, sillä luontoäiti on ollut meille erittäin suosiollinen ja olemme päässeet valmistelemaan talvikautta poikkeuksellisen hyvissä olosuhteissa. Hienoa, että Matti on taas kunnossa. Mielenkiinnolla ja innolla odotamme myös Eurooppa Cupin kilpailua, jossa monet maailman kärkilaskijat ottavat mittaa toisistaan, kommentoi Pyhän kehitysjohtaja Jusu Toivonen.

Landgraafissa kilpaillaan banked slalomin maailmancupissa keskiviikkona ja torstaina.

Kuva: Stephan Sutton