OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Miksi Kreikkaa aina vedätetään?

Minusta tuntuu, että jotain on taas jäänyt meille kertomatta. Tässä maailmassa on nykyään tapana, että meille ruohonjuuritasolle kerrotaan vaan se mikä pitää meidät kiltisti kuuliaisina. Jos on pelkoa siitä, että me hermostumme, niin yksinkertaisesti vaan nostetaan sensuurin rimaa.

Jos tuutista tulee liian pahaa, niin syötetään vaan enemmän pehmoa, niin me unohdamme ne pahat asiat. Näin se on aina toiminut ja niin se vaan jatkuukin.

Niin kuin ei meillä olisi jo tarpeeksi omasta takaa, on eri valtionyhtiöiden kiemurat, hyvät veljet, sipilät, rinteet, kataiset, urpilaiset, vapaavuoret ja niin edelleen. Miksi vanhoja unohdettuja asioita pitää kaivaa esille?
Ehkä siksi, että emme vaan unohtaisi miten voi oikein kunnolla tulla puhalletuksi.

Elettiin vuotta 2008 ja Eurooppakin oli lamassa. Kaikki pankit olivat jo pitkään työntäneet halpaa rahaa ulos kaikille. Rahaa syydettiin ulos niin kovaan tahtiin, että ei enää välitetty maksukyvyistä, kunhan saatiin rahaa kaupaksi, vaikka laittomasti. Tehtiin siirtoja ja muita kiemuroita pankkien välillä ja luvut näyttivät hyvältä. Suomessakin tätä harrastettiin, oli säästöpankkia, koppia, syppiä kaikki menivät sitten enemmän tai vähemmän kanttu vei.

Huonoiten meni yksityiselle ihmiselle, hän joutui maksumieheksi, jotta pankit järjestelyjen kautta kuitenkin pystyisivät jatkamaan ketkuiluaan.

Kreikalle tehtiin samanlainen puhallus, se ajettiin myös yhdeksi talouskriisin uhriksi. Luottoa oli annettu, jopa pakotettu ottamaan. Eurooppalaiset pankit kierrättivät rahojaan, korosta viis, kunhan vaan taseet oli kunnossa ja lähipiiriin kuuluvat pankit pysyivät pinnalla.
Ja sitten kupla puhkesi. Vaihtoehtona olisi ollut, että Euroopan pankit olisivat joutuneet syytettyjen penkille teoistaan, mutta tätä ei voitu tehdä. Koko pankkitoiminnan vääryydet olisivat tulleet juuri ruohonjuuritason tietoon ja tällöin pankit eivät olisi pystyneet enää jatkamaan tekojaan. Siihen ei yksinkertaisesti voitu suostua.

Eli Kreikalle jäi maksettavaa noin 390 miljardia dollaria. Tuo summa on varmaan rajusti pienentynyt tätä nykyään. Onhan aikaakin jo tuosta mennyt yli 10 vuotta. Kreikkahan on jo puskenut tuloksia ylös päin ja Euroopan pankkitoimi on taas kerran saanut osoittaa taitonsa, kertomalla, että Kreikalla menee jo paljon paremmin, kun me saimme hoitaa asiat parhaimmalla tavallamme. Joku sanoo jopa, että Kreikalla menee paremmin kuin Suomella.

Mennäänpä eteenpäin tähän päivään. Tuo velka on tätä nykyään 394 miljardia dollaria. Mitä sitä enää turhaan selitellä. Hyvin hoitivat pankit asiansa, korkoa on rahalle saatu ja saadaan varmaan ikuisesti ja solidaarinen EU maksatti pankkien puhallukset veronmaksajilla. Näin.

Mitä jäi kertomatta, oli se, että kun maailmaa koetellut pankkikriisi saatiin siivottua Kreikalla, niin Kreikalle alkoi uusi kriisi.
Esittämäni luvut ovat suoraan tilastoista noukittuja.

Velkaa Kreikalla
2008               390 miljardia dollaria
2015               351
2016               356
2017               360
2018               379
2019               394

Pakolaisia Kreikkaan
2015 – 2016     1 000 000 +
2017                    60 000 +
2018                    67 000 +
2019                    96 000 +

Molemmista kappaleista löytyy samantyyppistä kasvua.   

EU on vaatinut, että kaikki valtiot ottavat hoitaakseen kiintiöitä, mutta miten kävi? Jotkut eivät totelleet, pistivät rajat kiinni ja jotkut ottivat vähän.
Kreikalla tulvii nyt ihmistä ovista ja ikkunoista, osa tulee Afrikasta ja hyvin moni Turkista. Erdoganin valtio ei todellakaan ole tässä tilanteessa ollut se kärsivä osapuoli.

Muistaako kukaan enää miten kävi, kun Suomeen rynnisti yli 30 000 pakolaista? Maahanmuuttovirasto ei uskaltanut johdon käskystä kertoa meillä montako tuli ja mitä kaikki maksoi. Muistan aina miten vaikeaa tuo kansalle valehtelu Päivi Nergille tv:ssäkin oli.
Suomen johto oli täydessä paniikissa.

Voittajia olivat ainoastaan yleishyödylliset yhteisöt, jotka tarjosivat muun muassa telttamajoitusta Nergin asiakkaille. Kaikki meni kaupaksi.

Kuitenkin tuolloin samana aikana, 2015-2016 Kreikkaan tuli siis yli miljoona pakolaista! Oliko tämä sinulla tiedossa? Ei minulla ainakaan.

Nyt tämän hetkiset luvut Kreikalle ovat yli kolminkertaiset siitä mitä olivat meillä 2015.

Kellään ei tosiasiallisesti näytä olevan todellista tahtotilaa Kreikkaa tässä kuviossa auttaa. Tärkeät herrat ja rouvat paasaavat EU:n palkkalistoilla tätä tärkeyttä auttaa Kreikkaa hädässä, jälleen kerran tilanteessa, johon Kreikka itse ei ole vaikuttanut. Mitään ei kuitenkaan tapahdu. Kukaan ei välitä.

Mistä Kreikka tähän rahat ottaa? EU antaa varmaan osan, mutta kyllä nuo taas kynnelle kykenevät pankit mielellään Kreikalle tähän humanitääriseen tarkoitukseen rahaa mielellään lainaavat. Ihan varmasti.

Kysyn vaan, että mikä muu Euroopan maa olisi koskaan joutunut tällaisen samanlaisen kaksoispuhalluksen kohteeksi.

Hyvää viikonloppua,

t. Suomalainen