OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jouluostokset — oletko jo aloittanut?

Nyt kun Helsingin keskustan Stockmannin kuuluisa satuikkunakin on avattu, joulun odotus ja jouluostoskausi on virallisesti käynnistynyt. Aleksanterinkadulla sijaitseva Stockmannin satuikkuna on kuulunut kaupungin tunnetuimpiin joulunähtävyyksiin jo vuosikymmenien ajan. Tänä vuonna ikkunassa näkyy vahvasti kotimainen käsityö ja kierrätysteema: lähes kaikki rekvisiitta on peräisin antiikkiliikkeistä, kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta. Moni saattaakin käydä hakemassa inspiraatiota jouluostoksiin kiertelemällä eri jouluaiheisia näyteikkunoita tarkastellen sekä tietysti erilaisilta joulumarkkinoilta -ja myyjäisistä. 

Lahjakortin kauneushoitolaan voi antaa myös miehelle. Jalkahoito tai vaikkapa kasvojen syväpuhdistus ei ole pelkästään naisten etuoikeus. Yhteinen hoitolakäynti puolison kanssa voisi olla turvallisempi idea monien miesten mielestä.

Hankkimisen hankaluus

Joululahjojen hankkiminen voi parhaimmillaan olla hyvää mieltä antavaa puuhaa, missä voi ihailla ja katsella läheisilleen kivoja lahjoja, eri vaihtoehdoista valiten ja itsekin shoppailusta nauttien. Pahimmillaan se on kuitenkin kiireessä ja stressissä suoritettua pakkopullaa, missä mietitään turhien ja vielä turhempien vaihtoehtojen välillä ja pakko olisi vaan löytää jotain monelle ja nopeasti. Monet haluavat keksiä lahjaksi jotain mahdollisimman omaperäistä ja erikoista, vaikka mieleinen lahja voisi löytyä paljon helpommallakin. Mikään ei myöskään estä hankkimasta usealle ihmiselle samaa lahjaa, mikäli kiva idea löytyy ja se voisi soveltua monelle läheiselle yhtä hyvin. 

Hieronta -tai kauneushoitola lahjakortti tulee aina tarpeeseen.

Ideoita perheelle ja läheisille

Äidille mieluisa lahja voisi olla jokin kauneushoitolan hoito tai lahjakortti hierontaan. Samainen idea toimisi hyvin myös siskolle. Yleisestikin lahjakortit ovat nykyaikana, kun materiaa useimmilla on jo riittämiin, oikein hyviä vaihtoehtoja. Joululahjana lahjakortistakin tekee kuitenkin henkilökohtaisemman se, että sen käyttökohde on melko tarkoin määritelty, eikä vain jokin “yleinen” alennus jonnekin. Jos satut tietämään, että äitisi tai siskosi on pitkään haaveillut salsatunneille menosta, lahjakortti tanssikouluun salsan alkeisiin on osoitus siitä, että olet kuunnellut ja että läheistesi haaveet ovat sinulle tärkeitä. 

Kylpylälahja on virkistävä valinta esimerkiksi siskolle tai veljelle puolisoineen

Isälle ja veljelle jonkin heille tärkeän urheilijan elämänkertakirja voi olla joulun mieluisin lahja. Miksei miehillekin voisi ostaa lahjakorttia esimerkiksi parturiin, jalkahoitoon tai hierontaan. Kuntosalikortti tai lahjakortti ampumaradalle voi olla piristävä lahja, mikä saa myös liikkumaan. Pääasia on, että mietit läheisen omista harrastuksista ja tekemisistä jotain, mikä ei ole sama kuin hänen jokapäiväiset tekemisensä, mutta mikä voisi kuitenkin kiinnostaa häntä. Jos siskollasi tai veljelläsi on puoliso, heille voisi hankkia jonkin yhteisen lahjan, vaikka jokin parihieronta tai liput kylpylään. Koko perheen tietovisat ja muut lautapelit ovat klassinen, mutta aina mukava, yhteisen tekemisen lahja, minkä voi ottaa käyttöön jo heti jouluaaton iltana.

Ystäville myös?

Parhaalle ystävälle lahjaa hankkiessa, muistele yhteisiä tekemisiänne, puheenaiheitanne, haaveitanne ja mikä on aina tehnyt ystäväsi iloiseksi. Ehkäpä tarjoat ystävällesi mukavan risteilyn ruokineen kanssasi. Tai kenties lähdette yhdessä tankotanssitunnille. Mikäli lahjansaaja on hyvin eläinrakas, jokin eläimiin, ehkä hänen omiin lemmikkeihinsä liittyvä asia voisi olla mieluinen lahja.

Jos et voi tarjota matkustushullulle ystävälle ulkomaanmatkaa, hanki hänelle jokin hänen matkailuunsa liittyvä tarvike.

Matkailua rakastava ystävä voisi olla iloinen yhteisestä ravintolaillasta jossakin etnisessä ravintolassa, mikäli et nyt ihan kuitenkaan ulkomaanreissua ole valmis hankkimaan lahjaksi. Myös jokin matkustavan ystävän matkaharrastuksiin liittyvä asia, kuten snorkkeli tai vesitiivis kännykkäkotelo voi olla kiva idea. Etenkin jos tiedät, että hänellä on jo seuraava matka varattuna. Jos olet taiteellinen persoona, tietenkin voit koota ystäväsi kanssa koettuja muistoja, valokuvia ja kirjoituksia, ja tehdä niistä valokuvataulun, runoineen ja iskulauseineen. Lahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen saajalleen tärkeä. 

Ystävän joululahja voisi olla vaikka yhteinen tankotanssitunti, kartingia tai jokin muu hauska elämys.