OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kiina antoi Trumpille voiton poistamalla siipikarjan tuontikiellon

Kiina on poistanut Yhdysvaltain siipikarjan ja siipikarjatuotteiden tuontikiellon, joka on ollut voimassa joulukuun 2014 lintuinfluenssan puhkeamisen jälkeen, avaen oven mahdolliselle miljardin dollarin arvoiselle viennille Yhdysvalloista Kiinaan.

Suurimmat yhdysvaltalaiset kananjalostajat, kuten Sanderson Farms, Tyson Foods ja Pilgrim’s Pride, näkivät osakkeidensa arvon nousevan vuoden huipulle torstaina ilmoituksen jälkeen. Yhdysvaltain kauppaedustaja Robert Lighthizer kutsui kehitystä “hienoksi uutiseksi sekä Amerikan viljelijöille että Kiinan kuluttajille” juhlallisessa julkisessa lausunnossa. Yhdysvaltojen kauppaedustajan mukaan USA on Brasilian jälkeen maailman toiseksi suurin siipikarjan viejä. Tuotteita vietiin yli 4,3 miljardilla dollarilla.

Kiellon kumoaminen merkitsee presidentti Donald Trumpin voittoa, joka on kokenut taloustieteilijöiden ja Yhdysvaltain poliitikkojen ankaraa kritiikkiä Kiinan kanssa käydystä kauppasodasta, joka on sisältänyt kiistanalaiset tuontitullit.

Kiinan kauppaministeriön tiedottaja Gao Feng totesi torstaina pidettävässä viikottaisessa tiedotustilaisuudessa Kiinan kauppaneuvottelujen jatkuvan Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä vain, jos Trump peruuttaa tariffinsa. Viime kuussa Trump ilmoitti Twitterissä työskentelevänsä “vaiheen ensimmäisessä” kauppasopimuksessa Kiinan kanssa, joka on tehty “60 prosenttisesti”, mutta hän ei ole luvannut tariffien poistamista kokonaan.
RT