OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Itsenäisyyspäivänä Savo Volley ja Oulun Etta pelasivat retroasuissa

Savo Volley ja Oulun Etta juhlistivat itsenäisyyspäivää pelaamalla yhden erän Kiuruveden liikuntahallilla suorastaan nostalgisissa tunnelmissa. Tapahtumasta oli karsittu pois kaikki nykyajan kommervenkit, kuten musiikki, ledimainokset, huutava selostaja. Joukkueet olivat pukeutuneet retromallisiin asuihin – myös tuomarit esiintyivät kokovalkoisissa.

– Tuntuu melkein, että pelaajat olivat jopa keskittyneempiä, kun oli hiljaisempaa, arveli vierasjoukkueen valmentaja Olli Kuoksa.

– Pitää varmaan kokeilla tätä joskus uudestaan.

Itse otteluun ja pistejakoon erilaisuus ei vaikuttanut, ja ensimmäisessäkin erässä taisto oli tuimaa.

Toiseen erään palattiin normaalikäytäntöön.

Täydet sarjapisteet jäivät Savoon, eikä Ettasta ollut tällä kertaa savolaisten haastajaksi. Lukemat kirjattiin 3-0 (25-23, 25-20, 25-14).

Ottelun savolaishahmoja oli kaksi. Passari Fedor Ivanov juoksutti vastustajan torjuntaa mielensä mukaan, vaikka vastaanotto ei perjantaina ollutkaan paras mahdollinen.

Yleispelaaja Miro Määttäsen syöttö ja hyökkäys olivat huikean tehokkaita. Yhdestätoista tarjotusta passista hän tappoi kymmenen. Ässäsyöttöjä hänelle kirjattiin viisi – kotiyleisön mielestä niitä oli jopa yksi enemmän. Määttänen urakoi myös vastaanotossa, ja siitäkin hän suoriutui kelvollisesti.

– Meillä oli ottelussa paljon hyviä asioita, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

– Esimerkiksi Miron syöttö on parantunut. Aiemminkin hän on syöttänyt kovaa, mutta varsin usein syöttöputki on päättynyt virheeseen. Nyt virheitä ei tullut.

Vastustajan valmentaja Olli Kuoksa allekirjoitti kotijoukkueen hyvän syöttövireen.

– Savon syöttö yllätti meidät. Ei niinkään hyppysyöttäjät, vaan leijat.

Vastustajan paras pistemies oli maajoukkueessakin esiintynyt Jan Helenius, joka keräsi pisteet 11/+5.

Savo Volley valmistautuu ensi keskiviikkona pelattavaan CEV cupin kotiotteluun Romanian mestaria Arcada Galatia vastaan.

– Olemme hieman keventäneet harjoittelua jo viikon verran, kertoi Jukka Tuovinen.-