OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Emilia Soini jatkoon Squashin ammattilaisturnauksessa Monacossa

Suomen ykköspelaaja Emilia Soini taisteli itsensä Monacossa järjestettävän squashin 20.000$:n ammattilaisturnauksen toiselle kierrokselle. Englannin Alice Green taipui suomalaiselle niukasti erin 3-2.

Green aloitti hyvin Soinin haparoidessa hieman ja vei ensimmäisen erän 11-6. Soini kuittasi toisen itselleen yhtä selvästi 11-5. Kolmas erä oli tasainen ja meni jatkopalloille. Green oli terävämpi erän lopussa ja vei sen nimiinsä 14-12, ja näytti, että Suomen ykkönen olisi pulassa.

Neljäs erä oli niin ikään tiukka, mutta siinä Soini onnistui ratkaisulyönneissään hyvin ja vei erän 11-8. Viides oli jo hieman selvempi, 11-5, kun Greenin selkäranka taipui neljännen erän tappion myötä.

”Peli oli tänään vähän hakusessa, sellainen normaali turnauksen ensimmäinen ottelu. Pelasin Greenia vastaan pari kuukautta sitten Suomessa ja silloin oli helpompaa. Nyt Green oli itse asiassa aika hyvä. Oli myös henkisesti aika vaikea ottelu, mutta voitto mikä voitto.” Soini kommentoi ottelun jälkeen.

Toisella kierroksella Soinin vastustajaksi asettuu turnauksen 5. sijoitettu Egyptin Menna Nasser. ”En ole pelannut häntä vastaan ennen, mutta olen harjoitellut hänen kanssaan ja nähnyt hänen pelejään. Nasser lyö hyvin ja kovaa, mutta ei liiku maagisen hyvin. Voi olla, että tulee tahmainen ottelu, mutta kun pää ja pelisuunnitelma pysyy kasassa, niin mahdollisuudet voittoon ovat hyvät.” Soini analysoi tulevaa ottelua. Nasser on maailmanlistalla sijalla 53., Soinin tuorein rankkaus on 56.

Squash 

Monte Carlo Squash Classic 2019

1. kierros

Emilia Soini (FIN) [9-16] – Alice Green (ENG) 3-2 (6-11, 11-5, 12-14, 11-8, 11-5)

2. kierros 

Menna Nasser (EGY) [5] – Emilia Soini (FIN) [9-16]

Kuva: Tommi Tapola