OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lindex tukee naispuolisia puuvillanviljelijöitä koulutuksen avulla

Lindex rahoittaa Women in Cotton -ohjelmaa yhteistyössä CottonConnect-järjestön kanssa. Projektin tavoitteena on kouluttaa ja voimaannuttaa naispuolisia puuvillaviljelijöitä, jotka ovat siirtymässä perinteisestä viljelystä luomuviljelyyn.

Tällä hetkellä vain noin kaksi prosenttia maailman puuvillasta on luomuviljeltyä. Lindex pyrkii kasvattamaan luomuviljellyn puuvillan osuutta. Siksi se tukee CottonConnectin Women in Cotton -ohjelmaa, jonka tavoitteena on antaa naispuolisille puuvillanviljelijöille luomuviljelyyn, yrittäjyyteen, terveyteen ja työntekijöiden oikeuksiin liittyvää koulutusta.

Olemme yksi maailman suurimmista luomupuuvillan ostajista, joten pyrimme lisäämään luomupuuvillan tarjontaa entisestään. Samalla jatkamme tärkeää työtä naisten aseman vahvistamiseksi”, sanoo Lindexin Sustainability Manager Anna-Karin Dahlberg.

Lindexin rahoittamaan kaksivuotiseen hankkeeseen osallistuu 350 naista. Naiset asuvat Intian heimoalueilla, joten heillä ei ole kosketusta yleiseen yhteiskunnalliseen kehitykseen. He ovat siirtymässä perinteisestä maanviljelystä luomuviljelyyn, mikä vie useita vuosia.

Teemme yhteistyötä Lindexin kanssa, jotta voimme saada aikaan muutoksen luomupuuvilla-alalla. Pyrimme lisäämään luomupuuvillan tuotantomääriä ja teemme yhteistyötä sellaisten naisten kanssa, jotka jäävät usein koulutusohjelmien ulkopuolelle. Mutta mikä tärkeintä, luomme suoran yhteyden maatilayhteisön ja brändin välille.  Tämä on mielestämme erittäin tärkeää, jotta voimme saada aikaan todellisen muutoksen puuvillan toimitusketjuissa”, sanoo Alison Ward, CottonConnectin toimitusjohtaja.

Nykyään 68 prosenttia Lindexin mallistoissa käytettävästä puuvillasta on luomupuuvillaa, ja koko vauvanvaatevalikoima on valmistettu kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista. Vauvoille tarkoitettujen tuotteiden puuvilla on aina GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Lindex haluaa saada aikaan muutoksen tulevia sukupolvia varten, joten yrityksen kestävyyslupauksen tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 100 prosenttia Lindexin materiaaleista on kierrätettyä tai kestävistä lähteistä hankittua.

CottonConnect

CottonConnect-järjestön tavoitteena on saada aikaan muutos puuvillateollisuudessa ja tukea brändejä ja vähittäiskauppaa kestävämmän ja joustavamman puuvillan toimitusketjun kehittämisessä. Järjestö tukee avoimien toimitusketjujen perustamista tuomalla brändit, vähittäiskaupan toimijat ja puuvillanviljelijät yhteen. Se opettaa puuvillanviljelijöille taloudellisia viljelykäytäntöjä ja pyrkii kohentamaan heidän elantoaan ja viljelijäyhteisöjään.

Teksti: Lindex