OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Joka kymmenes on kuljettanut joulukuusta auton sisällä ilman kiinnitystä

Kolarikorjaamo Autoklinikan tutkimus paljastaa, että suomalaiset kuljettavat joulukuusensa kotiin mieluiten perävaunussa tai auton katolla. Kannatusta saa kuitenkin myös auton takapenkillä kuljetus, ja 14 prosenttia onkin joskus ottanut turvallisuusriskin kuljettamalla joulukuusta auton sisätiloissa ilman kiinnitystä.

Joulu lähestyy ja monissa kodeissa suunnitellaan jo joulukuusen hankintaa. Autoklinikan tuore kyselytutkimus paljastaa, että suurin osa suomalaisista kuljettaa joulukuusensa turvallisesti, mutta juhlakiireiden keskellä otetaan myös riskejä.

Lähes puolet (44 prosenttia) suomalaisista kertoo, että kuljettaisi joulukuusen kotiin perävaunussa. 19 prosenttia valitsisi kuljetustavaksi auton katolle sitomisen, 18 prosenttia pakettiauton ja 15 prosenttia auton tavaratilan. Vain pieni osa autoilijoista kuljettaisi kuusen kotiinsa suksiboksissa tai auton takapenkillä (yhteensä 4 prosenttia).

Menneistä jouluista kysyttäessä 14 prosenttia autoilijoista myöntää, että on joskus kuljettanut joulukuusta auton sisätiloissa ilman kiinnitystä. Miesten keskuudessa kyseinen osuus nousee 18 prosenttiin.

– On hyvä nähdä, että suurin osa suomalaisista haluaa huolehtia kuljetuksen turvallisuudesta myös joulukiireiden aikaan. Parhaiten säästyy murheilta hyödyntämällä kuusenhakureissulla peräkärryä tai kattotelinettä, ja kaikissa tapauksissa tärkeintä on sitoa kuorma kiinni huolella. Eritoten, mikäli kuusi on tarpeeksi pieni auton matkustamoon tai tavaratilaan, sillä irtonainen kuusi voi tehdä äkkipysähdyksen sattuessa hurjaa jälkeä, Pentti Oksanen Autoklinikalta muistuttaa.

Kyselytutkimuksen toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 028 mannersuomalaista, jotka käyttävät autoa vähintään satunnaisesti. Otos kerättiin elokuun aikana internetpohjaisella kyselylomakkeella, johon vastaajat kutsuttiin sähköpostitse.