OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jussi Hakulinen voitti Joutsenlaulu-kiistan oikeudessa

Markkinaoikeus on tänään antanut tuomion Jussi Hakulisen Joutsenlaulu -kappaletta koskevassa kiistassa.

Markkinaoikeuden päätöksellä kaksi vuotta sitten Vain Elämää -ohjelmassa esitetyllä Joutsenlaulu -tulkinnalla olisi pitänyt olla teoksen tekijän lupa, eli tässä tapauksessa entisen Yö- yhtyeen jäsenen Jussi Hakulisen lupa. Koska lupaa ei ollut, Sanoma Media Finland Oy loukkasi Hakulisen tekijänoikeutta.

Keväällä 2017 esitetyssä Sanoma Media Finlandin tuottamassa Vain elämää -ohjelmassa Samu Haber esitti Joutsenlaulusta muunnellun version. Hakulinen oli ennen esitystä ilmoittanut, ettei hän anna julkaista tätä.

Markkinaoikeuden päätöksessä Sanoma Media Finland Oy:tä  kielletään 50 000 euron sakon uhalla saattamasta yleisön saataviin Hakulisen tekijänoikeudella suojattua Joutsenlaulu -kappaleen muunnelmaa television, radion tai internetin välityksellä.

Lisäksi Markkinaoikeus velvoitti Sanoma Media Finland Oy:n korvaamaan Hakulisen oikeudenkäyntikulut sekä suorittamaan hyvityksenä 5000 euroa korkoineen.