OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Savo Volley vahvaan voittoon viikonloppuna

Savo Volley käytti lähes koko pelaaja-arsenaalinsa hakiessaan välillä kadoksissa ollutta pelivirettä Joensuussa Karelian Hurmoksen vieraana.

Pelivire löytyi, ja kolme sarjapistettä matkasivat Savoon lukemin 1-3 (20-25, 25-23, 23-25, 19-25).

– Teimme pelissä paljon kokeiluja. Kun peli oli hukkumassa, löysimme sen takaisin vaihtojen avulla, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Savo Volley oli tällä kertaa erittäin vahva nimenomaan syöttöpelissään. Neljään erään peräti 14 ässäsyöttöä kertoo, että kotijoukkueen vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa. Eniten ässiä paukutti yleispelaaja Miro Määttänen, jonka sarakkeeseen niitä kirjattiin viisi kappaletta.

– Miron syöttö on aina ollut kova, mutta alkukaudesta hänellä usein syöttöputki katkesi virheeseen tai luvattoman helppoon syöttöön, pohti Tuovinen.

– Miron syötölle on annettu ekstratreeniä normaalien harjoitusten jälkeen, ja se alkaa nyt näkyä. Hänen perussyöttönsäkin on kova, ja kovat syötöt sitten erittäin kovia. Hän on saanut jatkuvuutta syöttöihinsä.

Normaaliin tapaan Määttänen kantoi päävastuun myös vastaanotosta, ja hän teki sen mukavasti 52 prosentin tarkkuudella.

Muutamassa viime pelissä hieman vaisusti esiintynyt Lelu Ojansivu osoitti virkistymisen merkkejä. Hän hyökkäsi 58 prosentin tehokkuudella, ja ässäsyöttöjä hänelle kertyi kaksi kappaletta.

Jukka Tuovinen antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

– Joukkueen hyökkäyspeli on mennyt vahvasti eteenpäin. Tänään se hyökkäsi kolme erää erittäin kovaa, sanoi Tuovinen.

Karelian Hurmoksen päävalmentaja Aigars Birtzulis tunnusti, että peli ratkesi vieraiden syöttöön.

– Jos vastustaja syöttää kovaa, se tekee pelin vaikeaksi kaikille. Peli sinänsä oli ihan mielenkiintoinen, sanoi Birtzulis.

– Meillä on puolustuspelissä kommunikaatiovaikeuksia. Emme päässeet tekemään pisteitä puolustetuista palloista, sanoi Birtzulis.