OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hiihtoloma Tallinnassa: Tässä kaupungin hauskimmat nähtävyydet!

Hiihtolomakausi lähestyy ja monet suuntaavatkin perheineen lyhyille lomareissuille. Kestosuosikkeina ovat tietenkin hiihtokeskukset, mutta Tallinna ja muu Viro on myös lähellä edullisen matkan päässä. Tallinna on perinteinen kohde päivä- tai viikonloppuristeilyille matkaseuran iästä riippumatta. Kaupunki on täynnä ravintoloita sekä tunnettu kylpylöistä ja hoitoloista. Jokaiselle on jotakin ja alan harrastajat tietävät varmasti parhaimmat viinibaarit tai tuttu on suositellut tiettyä kampaajaa.

Muuten yleisimmät turistirysät ovat laskettavissa yhden käden sormilla, joten suosittelemme tutustumaan johonkin uuteen ja erilaiseen! Mikä on erityisesti juuri nyt Tallinnassa vierailun arvoista?

Klikkaamalla paikan nimeä pääset kohteen nettisivuille, joilta löytyy lisätietoa mm. aukioloajoista sekä lippujen hinnoista.

Kultturelli-Ellille:

Viime kesänä avattu Fotografiska on ollut laajasti syksyn ja talven aikana mediassa esillä, kuten myös meillä Oho Live TV:ssä. Ruotsalainen taidekonsepti esittelee valokuvataidetta paikassa, joka ei ole mikään tavallinen museo. Näyttelyt vaihtuvat muutaman kuukauden välein, joten ihailtavaa riittää, vaikka kävisi Fotografiskassa tiuhempaankin!

Fotografiska sijaitsee Tallinnassa Telliskiven alueella, joka on jo pidempään ollut yksi kaupungin uusimpia ja trendikkäimpiä paikkoja. Telliskiven kujilla on aistittavissa boheemia ilmapiiriä, johon on yhdistetty modernia suunnittelua sekä innovaatioita esimerkiksi erilaisten kahviloiden, puotien ja gallerioiden kohdalla. Alueella menee aikaa pelkästään ympäriinsä vaellellessa ja mikäli sää on huono, voi välillä poiketa juomaan kupillisen vaikka soijalattea.

Lue lisää Fotografiskasta!

Vuonna 1935 perustettu merimuseo tutustuttaa vierailijat merenkulun historiaan. Museo on aikojen kuluessa muuttanut useaan kertaan, mutta uusissa Lentosataman tiloissa museo avattiin vuonna 2012. Sisällä Lentosataman vesitasohallissa on nähtävissä aito sukellusvene, joka on rakennettu aikoinaan Englannissa ja ulkona satamassa on yli 100 vuotta vanha jäänmurtaja Suur Tõll.

Lentosataman museossa on saatavilla ääniopas, joka puhuu kymmentä eri kieltä. Näin näyttelyistä saa varmasti irti riittävästi ja vielä omalla kielellä. Varsinainen Lentosatama rakennettiin osaksi Pietari Suuren merilinnoitusta ja rakennuskäskyn antoi itse tsaari Nikolai II (1868-1918).

Vauhti-Villelle:

Hauskanpitoon sopii loistavasti virtuaalipelikeskus, josta löytyy pelattavaa kaiken ikäisille! VR Gaming Centeriin voi saapua perheen kesken tai kaveriporukalla. Virtuaalisia pelejä on saatavilla yli 70 kappaletta. Pelien pituudet vaihtelevat 10 minuutista jopa kolmeen tuntiin. Pelivalikko on nähtävissä keskuksen nettisivuilla ja on suositeltavaa varata oma peliaika etukäteen varmistaakseen, että tilaa on.

Tallinnan Teletorni on varmasti monelle tuttu kohde, mutta harvempi uskaltaa tätä kierrosta lähteä tekemään! Nimittäin tornissa on mahdollista tehdä kävely 175 metrin korkeudessa olevalla ulkotasanteella. Kävely tapahtuu valjaissa ja se kestää puoli tuntia. Tuulen voima tornin huipulla on huumaava ja kävely toteutetaankin, mikäli sää on siihen sopiva. Ikää tulee olla vähintään 13 vuotta ja alaikäiset pääsevät huimaavalle kävelylle huoltajan mukana.

Tallinnan Teletornissa on mahtavat näkymät

Perhe Pinkeälle:

Lapsiperheille mieluisaa tekemistä löytyy tiedekeskus SkyLabista, joka on ehkä hieman verrattavissa Suomen Heurekaan. Keskuksessa pääsee kirjaimellisesti käsiksi tieteeseen ja sen ilmiöihin. Miltä kuulostaisi vaikkapa kiljumiskilpailu tai jätti-jojon rakentaminen? SkyLab on osa SuperSkyparkia, jossa on varmasti muutakin tekemistä hieman pidemmäksikin aikaa.

Tällaista vesipuistoa ei ihan joka paikassa olekaan! Atlantiksessa pääsee tutkimaan ja seikkailemaan uimapuvussa, puhumattakaan liukumäen vauhdeista. Vesipuisto sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta ja Atlantiksen vieressä on Viimsi SPA -kylpylähotelli. Näin ollen myös vanhemmat pääsevät päivän vesirallin jälkeen vielä kylpylän poreisiin rentoutumaan.

Kauppakeskus T1:ssä on paljon hauskaa tekemistä perheen pienimpien kanssa!

Sportti-Pirkolle:

Minigolf kuuluu yleensä kesäloman riemuihin, mutta Tallinnassa lajia pääsee harrastamaan ympäri vuoden – oli sateinen sää tai pakkasta. Vähän aikaa sitten remontoituun Nautica-kauppakeskukseen (ent. Norde Centrum) on tullut useita uusia ravintoloita sekä muuta toimintaa, kuten Park Minigolf-rata. Pohjoismaiden suurimmassa sisäminigolfpaikassa on kaksi rataa ja yhteensä 24 reikää. Park Minigolf on nimensä mukaisesti naamioitu puistoksi, jossa omassa altaassaan uiskentelee myös ihan oikeita koi-kaloja!

Tämä kohde on yksi hauskimmista. Teras Beach on paikka, jossa lämpötila on 24 astetta ja pohja on lämmintä, valkeaa hiekkaa – ja silti olemme keskellä talvea! Sisätiloissa on mahdollista pelata rantalentistä ja tennistä tai vain seurata muiden pelejä. Teras Beachillä on mahdollista myös saunoa sekä nauttia baarin ja ravintolan annista. Kesäinen taivas sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta Rocca Al Mare -kauppakeskuksen lähellä.

Kulinaari-Kallelle:

Kyseisiä ketjukahviloita löytyy Tallinnasta muutamia, mutta niissä jokaisessa menu on suurin piirtein saman tyyppinen. Parasta tästä wieniläistyyppisessä kahvilassa ovat ehdottomasti kakut ja tortut! Pari tuntia menee helposti kahvin tai cappuccinon ääressä erilaisia leivoksia maistellen, eikä hinnatkaan ole mahdottomia. Parilla eurolla saa jo suussa sulavaa britakakkua. Helpoimmin Gustav Cafén löytää Viru Keskuksen yläkerrasta tai Solaris -kauppakeskuksen alakerrasta.

Solariksen kauppakeskuksessa on toinenkin vierailun arvoinen kahvila-ravintola. Anni Arron perustama kahvila on Solariksen neljännessä kerroksessa ja sieltä avautuu hyvä näköala vanhan kaupungin reunamille. Kesällä on auringosta mahdollista nauttia terassilla. Menusta löytyy kepeitä ruoka-annoksia, kuten salaatteja ja keittoja. Kahvilan puolella riittää kakkumenussa valinnan varaa. Vai mitä sanot mustikkajuustokakusta tai palasta napoleonkakkua?

Mitkä kohteet kiinnostavat eniten? Oletko Sportti-Pirkko vai kenties Kulinaari-Kalle?

Kauppakeskus Solaris