OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Sony paljasti PlayStation 5:n ohjaimen ulkonäön ja ominaisuudet

Sony on nyt vihdoin virallisesti julkaissut tiedot uudesta PlayStation 5 konsolin ohjaimestaan, eikä se yllättäen enää jatka jo ensimmäisen konsolin aikana tulleen DualShock nimen alla. Uusi DualSenseksi nimetty ohjain eroaa PlayStation 4 konsolin edeltäjästään DualShock 4 niin ulkonäöltään kuin toiminnoiltaan reilusti.

Uusia merkittäviä toiminnollisia uudistuksia ovat adaptiiviset liipaisimet, joissa on haptinen palaute, ”Share”-napin muuttuminen ”Create”-napiksi sekä sisäänrakennettu mikrofoniominaisuus.

DualSensen kaksisävyinen muotoilu on myöskin uutta, sekä ainakin kuvissa ohjain vaikuttaa hieman totuttua suuremmalta. Päätös jättää kolmion, ympyrän, neliön ja ristin ikoniset väritykset pois on varmasti pitkään harkittu tyyliseikka, mutta saattaa jakaa kannattajakuntaa. Edellisen ohjaimen valopalkki on korvattu uudessa ohjaimessa LED-valoilla, jotka ympäröivät keskellä olevaa kosketuspintaa.

Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryanin vahvisti aikasemmin tiedotustilaisuudessa uuden PS5-konsolin julkaisun olevan ennen tämän vuoden joululomaa, mikäli vallitseva korona tilanne ei sitä siirrä.