OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Klassikkopeli Star Fox 64:n ääninäyttelijä Rick May on menehtynyt – Laukoi yhden Nintendon ikimuistoisimmista lausahduksista

Veteraaninäyttelijä ja ääninäyttelijä Rick May on menehtynyt  79-vuotiaana Covid-19 virukseen Seattlelaisessa hoitokodissa maanantain vastaisena yönä. May kärsi aivohalvauksen helmikuussa ja oli hoitokodissa saamassa kuntoutusta saadessaan kohtalokkaan COVID-19 tartunnan.

Rick Mayn merkittävimmät ääninäyttelijän roolit olivat erittäin suositun Nintendo pelisarja Star Foxin Peppy Hare sekä Valven Team Fortress 2 -sotilas. Peppy Haren roolissa May laukoi yhden Nintendon suosituimmista lausahduksista ”Do a barrel roll!” neuvoakseen pelin päähenkilö Foxia. Google toi hakukoneeseensa 3. marraskuuta 2011 salaisen kunnioituksenosoituksensa pelille hakukyselyn “Do a barrel roll” kiertäessä koko näytön 360 astetta. Tämä salainen hakukysely toimii vieläkin ja siitä uutisoitiin laajalti sen ilmestyessä.

May oli myös erittäin monipuolinen näyttelijä ja ohjaaja osallistuessaan yli 300 teatteri produktioon laajan uransa aikana.