OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Mikä on Instagramin rakastama jaderulla ja onko sen käytöstä todella hyötyä?

Jade roller, eli tuttavallisemmin jaderulla, on tuttu näky Instagramista. Tuhannet kauneusalan somevaikuttajat ja julkkikset hehkuttavat korukivestä valmistettua ihonhoidon työkalua. Muun muassa Victoria Beckham ja Miranda Kerr lukeutuvat sen vannoutuneisiin faneihin. Mutta mikä tarkalleen on jaderulla ja mitä hyötyä sen käytöstä on?

Mikä on jaderulla?

Kyseessä on nimensä mukaisesti jadekivestä valmistettu rulla, jota käytetään etenkin kasvojen ja kaulan alueen iholla. Jade on tyypillisesti väriltään vihreä, mutta myös laventelin ja vaaleanpunaisen sävyiset rullat ovat suosittuja. Rullan pinta voi olla sileä tai muotoiltu.

Sekä varsi että itse rulla on valmistettu jadesta. Kivi ei ole valikoitunut ihonhoitoon ainoastaan kauniin ulkonäkönsä ansioista. Vaikka rulla on ilmestynyt Instagramiin vasta hiljattain, on jadekiveä käytetty Kiinassa kauneuden ja hyvinvoinnin saralla jo vuosisatojen ajan. Kivillä on merkittävä rooli kiinalaisessa lääketieteessä ja jadeen on liitetty erilaisia parantavia ominaisuuksia. Sen uskotaan jopa karkottavan negatiivista energiaa.  

Kuinka jaderullaa käytetään?

Jaderullaa käytetään kasvojen sekä vartalon ihon hierontaan. Rullailu kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi lymfakiertoa. Jokaisen, jolla on taipumusta kasvojen turvotukseen aamuisin, kannattaakin kokeilla jaderullaa silmäpussien ja turvonneiden poskien hoitoon.

– Jaderullan säännöllinen käyttö ehkäisee nesteen kertymistä, tehostaa verenkiertoa, parantaa ihon elastisuutta ja nopeuttaa solujen uusiutumista, jolloin ihosta tulee kirkkaampi ja terveempi, selittää kasvojen käsittelyyn erikoistunut kosmetologi ja LING Skincare-yhtiön perustaja Ling Chan.

Jaderullaa voidaan käyttää yksinään, mutta Chan suosittelee kokeilemaan sitä yhdessä kosteusvoiteen tai seerumin kanssa. Näin hoitotuote imeytyy ihoon paremmin kuin pelkästään sormilla levitettynä.

– Levitä tuotetta koko kasvoille. Aloittaen keskeltä kaulaa, vieritä rullaa ylös- ja ulospäin kasvoilla alue kerrallaan niin, että hiusraja käsitellään viimeisenä, Chan ohjeistaa.

Chanin oma niksi on säilyttää jaderullaa jääkaapissa, etenkin kesäaikaan. Viileä rulla vähentää turvotusta tehokkaasti ja herättää sekä ihon että mielen heti aamulla.

Onko jaderullan käytöstä hyötyä?

Paitsi että jaderullaa käytetään ihonhoidossa, rullailulla on myös hyvinvointiin vaikuttavia ominaisuuksia. Sen lisäksi, että rullailu vilkastuttaa aineenvaihduntaa, se myös rentouttaa lihaksia. Jaderulla sopiikin etenkin kasvojen alueen lihasjännityksen lievittämiseen.

– Tapaamme ylirasittaa kasvojemme lihaksia, olipa kyse sitten hampaiden narskuttelusta tai tietokoneen tuijottamisesta pitkiä aikoja kerrallaan. Rulla auttaa laukaisemaan lihasten tukkoisuutta, Chan kertoo.

Myös British Skin Foundationin tiedottaja ja Cadogan-klinikan konsultoiva dermatologi, tohtori Anjali Mahto, uskoo jaderullan rentouttavaan voimaan.

– Kyllä sillä on todennäköisesti rentouttavia vaikutuksia. Kunnon hieronta tuntuu hyvältä, mikä jo itsessään voi vähentää stressiä ja vaikuttaa positiivisesti mielenterveyteen, hän arvioi.

Jaderulla ei missään nimessä ole välttämätön hankinta. Sen sisällyttäminen osaksi omaa kauneusrutiinia voi kuitenkin tarjota kotioloihin hemmottelun ja ammattimaisen ihonhoidon tuntua. Rullan avulla voi myös maksimoida omasta kaapista löytyvien ihonhoitotuotteiden hyödyt. Se on myös verrattain edullinen ja helppokäyttöinen väline kotihoitoon, jonka kokeilussa ei ole juurikaan riskejä.

Lähde: Stylist, Hola