OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ihanaa kansainvälistä koiranpäivää 2020! Mikä on tämän vuoden teema?

Valtakunnallista Koiranpäivää on vietetty ensimmäistä kertaa Pertin päivänä 24.4.2007. Silloin Kennelliiton toimikunnan kunniajäsen Pertti Kuopila ehdotti Koiranpäivän viettämistä, jotta koiran asemaa yhteiskunnassa saataisiin ihmisten tietoisuuteen enemmän.

Siitä lähtien kansainvälisenä Koiranpäivänä eri kennelliitoilla on ollut tapana järjestää erilaisia tapahtumia, jotka liittyvät koiriin. Tänä vuonna tapahtumia ei järjestetä ollenkaan, vaan tiedotus ja aktiviteetit on siirretty verkkoon.

Vuoden 2020 Koiranpäivän teemana on koirien erilaiset luonteet ja käyttäytyminen. Omistajan vastuulla on luoda koiralle mukava elinympäristö ja tarpeeksi aktiviteetteja.

Suomen kennelliitto haastaa kaikki koiranomistajat kokeilemaan uusia temppuja tai jakamaan tietoutta koirista, jotta kaikilla koirilla olisi mahdollisuus hyvään elämään.

Monet liitot ja yritykset ovatkin innostuneet jakamaan haasteita, vinkkejä sekä järjestämään erilaisia kilpailuja.

Kennelliiton nuoret haastavat kaikki opettelemaan käsikosketuksen:

Sporttirakki antaa luentovinkin Koiranpäivän kunniaksi:

View this post on Instagram

Ihanaa valtakunnallista Koiranpäivää 24.4. kaikille! ? Tänä vuonna Koiranpäivän teemaksi on nostettu se, että kaikki koirat ovat erilaisia, mutta yhtä rakkaita. Ja omistajien tehtävänä on tarjota koirilleen hyvä arki, jossa koirien tarpeet täyttyvät. Niinpä parasta, mitä me voimme SporttiRakissa tänä päivänä teille kaikille tarjota, on aiemmin keväällä pidetty Päivi Saarilahden nettiluento oman koiran kohtaamisesta. Tämä luento on koko kolmen vuoden historiamme suosituin luentomme, joka kannattaa ehdottomasti kuunnella – etenkin näin Koiranpäivänä. Luennosta saatua palautetta: ? "Kiitos! Tämä oli vielä ensimmäinen video, jonka katsoin SporttiRakilta. Laittoi kyllä ajattelemaan omaa suhtautumista koiraani, ja kuinka monta kertaa olenkaan nyt vuorokauden aikana istahtanut koiraani rapsuttelemaan ja huomannut kuinka ainutlaatuinen hän onkaan, juuri sopiva sellaisenaan." ? "Niin asiaa! Kuuntelin mm. tähtitaivaan alla metsässä samoillessani koirien kanssa. Paljon ajattelemista ja liikutuksen kyyneliä ja ajatus, että me itse ja koiramme ansaitsevat läsnäolon ja että pysähdymme, kuuntelemme ja olemme." ? "Yksi parhaista, ellei paras koulutusluento ikinä – kiitos." ? "Todella ihana ja silmiä avaava luento! Kiitos!" ? "Nyt juuri on hyvä aika opetella lempeyttä ja koiran kohtaamista." Tämä luento todella kannattaa jokaisen koiranomistajan ja koiraharrastajan kuunnella! ? Luento on katsottavissa suoraan jäsenarkistostamme 30.6. asti. ? sporttirakki.fi ? Luennon katsomiseksi tarvitset vain aktiivisen jäsenyyden. #sporttirakki #koiraurheilunilo #hyvääkoiranpäivää #koiranpäivä #koiranpäivä2020 #koiraharrastaja #koiraharrastus #koira #koirat #omankoirankohtaaminen #harrastuskoira #koirajaomistaja #yhdessäolo #kohtaaminen #aitoläsnäolo

A post shared by SporttiRakki (@sporttirakki) on

Musti ja Mirri taas haastaa omistajia kertomaan, mikä juuri heidän koirassaan on parasta:

Pitäkää huolta itsestänne ja koiristanne!