OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pop tähti Carly Rae Jepsen markkinoi Lappia – kampanjan ansiosta Lappi nousi Norjaa, Skotlantia ja Irlantia kiinnostavammaksi

House of Lapland, Visit Finland ja Finnair kutsuivat artisti Carly Rae Jepsenin tutustumaan Lapin kesään elokuussa 2019. Vierailullaan Carly Rae Jepsen kuvasi musiikkivideon ja nauhoitti uudelleenversioinnin kappaleelleen The Sound (Live In Lapland).   

The Sound (Live in Lapland) äänitettiin ja kuvattiin elokuisena iltana livetaltiontina lappilaisen järven rannalla luonnon keskellä, upeassa ilta-auringossa. Lisäksi vierailun aikana kuvattiin Behind the Performance -video, joka kertoo seurueen kokemuksista musiikkivideonteon ulkopuolella.  

Sisältöä vierailusta julkaistiin sekä Carly Rae Jepsenin kanavissa ja Only in Lapland -kanavissa sekä Finnairin ja Visit Finlandin kanavissa. Julkaisuista toteutettiin myös monikanavainen kansainvälinen markkinointikampanja. 

Syksyllä julkistettiin myös Lapin äänimaisema -albumi SCAPES, joka täydensi kampanjakokoanisuutta tarjoten Lapin äänimaisemat kaikkien kuluttajien ulottuville Spotify – suoratoistopalvelussa. 

Yhdessä nämä olivat osa Sound of Lapland -markkinointikonseptia, joka luotiin erityisesti Lapin lumettoman ajan vetovoiman kasvattamiseen.

Lapin maisemat ja tunnelmat ihastuttivat yleisöä 

Yhteistyön tulokset olivat Lapin matkailumarkkinoinnin kannalta merkittäviä. Sisällöille kertyi viiden kuukauden aikana yli 7 miljoonaa katselu- ja kuuntelukertaa eri kanavissa, ja yksin Carly Rae Jepsenin The Sound (Live in Lapland) -videota on katsottu YouTubessa yli miljoona kertaa. PR-yhteistyön potentiaalinen tavoittavuus on ollut noin 109 miljoonaa henkilöä. House of Lapland jatkaa sisältöjen hyödyntämistä markkinoinnissa edelleen. 

Yhteistyön vaikuttavuudesta toteutettiin kampanjatutkimus Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian musiikista ja matkailusta kiinnostuneille yleisöille. Samassa tutkimuksessa selvitettiin Lapin brändiin liittyviä kysymyksiä.  

Ennen kampanjaa Lappi kiinnosti matkakohteena Iso-Britanniassa 56 prosenttia vastaajista ja Yhdysvalloissa noin 36 prosenttia ja Lapin edelle kiinnostuksessa matkustaa menivät muun muassa Islanti, Norja ja Skotlanti ja Irlanti. 

Kampanjan jälkeen kiinnostus Lappiin matkustamista kohtaan nousi Yhdysvalloissa 36 prosenttia nousten näin Norjan edelle. Iso-Britanniassa, jossa kiinnostus oli ennestään jo korkeampaa, kasvua oli kolme prosenttia ja taakse jäivät Norja ja Skotlanti ja Irlanti.  

Merkittävää kiinnostuksen kasvussa on erityisesti kiinnostus lumetonta aikaa kohtaan, sillä Lappi on perinteisesti tunnettu talvikohteena. Iso-Britanniassa kiinnostus lumetonta aikaa kohtaan kasvoi 48 prosenttia. Kampanjan vaikutuksesta enemmistö vastaajista piti Lapin lumetonta aikaa kiinnostavampana talven sijaan. 

Tutkimukseen osallistujat kehuivat luontoa sekä pitivät kappaletta ja ympäristöä yhteensopivana. Myös Behind the Scenes -video keräsi myönteisiä kommentteja: 

”Maisema oli fantastinen, laulu ja lyriikat todella sopivat asetelmaan.” 

”Oli hyvä nähdä hänen [Carly Rae Jepsenin] kokemus Lapista ja nähdä, miltä siellä näyttää, kun ei ole talvi.” 

”Upea maisema sai haluamaan lomalle Lappiin.” 

Yhteistyö korostuu Lapin brändimarkkinoinnissa 

Artistiyhteistyö Carly Rae Jepsenin kanssa on tuonut Lapin matkailumarkkinoinnin piiriin uutta yleisöä, jota ei olisi tavoitettu yhtä tehokkaasti ilman kampanjaa. Yhteistyökampanjoilla näkyvyyttä voidaan rakentaa yksittäisiä mainostekoja laajemmin ja resurssit mahdollistavat jakelun useissa kanavissa.  

”Kampanjan tavoitteena oli kasvattaa kiinnostusta ja kysyntää Lapin kesää kohtaan ja tässä onnistuimme hienosti. Artistiyhteistyö oli meille kiinnostava uusi mahdollisuus kommunikoida Lapin kesän vetovoimatekijöitä uskottavasti uusille yleisöille. Upeaa, että toteutuksessa olivat mukana myös Visit Finland ja Finnair. Vain yhteistyöllä voimme pärjätä globaalissa kilpailussa”, toteaa House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen 

”Tämän kevään pandemiatilanne tulee jättämään suuren jäljen Suomen matkailuun. Markkinoinnissa nojaudumme nyt Suomen vahvuuksiin ja käytämme uusia innovatiivisia keinoja varmistaaksemme, että Suomi on matkailijoiden mielissä, kun vapaa-ajanmatkailu taas käynnistyy. House of Laplandin ja Finnairin kanssa tehty yhteistyö on tuottanut uudenlaisia sisältöjä, joita Visit Finland voi hyödyntää Lapin luonto- ja kesämatkailun edistämisessä”, kertoo Heli Jimenez, Business Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtaja.  

Uutisoimme Carly Rae Jepsenin Lapin vierailusta ja sen tuottamasta tuloksesta jo viime syksynä.