OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kynttilä

Kraftwerkin perustajajäsen Florian Schneider on kuollut 73-vuotiaana

Saksalaisen Kraftwerk -yhtyeen perustajajäsen Florian Schneider on menehtynyt syöpään 73-vuotiaana. Schneider perusti Krafwerkin opiskelukaverinsa Ralf Hütterin kanssa vuonna 1970 ja hän soitti yhtyeessä muun muassa syntetisaattoria, huilua ja vokooderia.

Kraftwerkiä pidetään laajalti elektronisen musiikin keksijöinä ja pioneereina, sekä yhtye on yksi ensimmäisistä jotka tekivät genrestä suositun. Länsi-Saksasta kotoisin oleva yhtye aloitti ensin duona tehden kokeellista krautrockia 1970-luvun alkupuolella ennen kuin se omaksui täysin elektroniset instrumentit, mukaan lukien syntetisaattorit, rumpukoneet ja vokooderit. Kraftwerk kehitti tyylin jota he itse kuvasivat olevan “robottipoppia“, jossa yhdistyi elektroninen musiikki hypnoottisiin rytmeihin ja minimaalisiin sovituksiin.

Edesmennyt David Bowie nimesi Heroes -albuminsa instrumentaali kappaleen “V-2 Schneider” Schneiderin mukaan, sillä Kraftwerk vaikutti Bowien tuotantoon voimakkaasti hänen “Berliinin aikakautenaan”, hänen kertomansa mukaan. Blondien jäsenet ovat kertoneet useaan otteeseen Kraftwerkin olleen tärkeä inspiraatio, kun he työskentelivät Parallel Lines -albumin parissa. Maailmanlaajuinen hitti “Heart of Glass” oli alunperin reggae -vaikutteinen, mutta yhtye päätti jäljitellä Kraftwerkin albumien elektronista lähestymistapaa antaen kappaleelle sen nykyisen muotonsa.

Schneider ei ole esiintynyt Kraftwerkin konserteissa vuoden 2006 jälkeen ja virallisesti hän erosi yhtyeestä 21. marraskuuta 2008. Florian Schneider esiintyy Kraftwerkin jokaisella kymmenellä studioalbumilla ja yhtye ei ole julkaissut uutta studioalbumia vuoden 2003 Tour de France Soundtracks – levyn jälkeen.