OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Äitienpäivälahjan voi tehdä myös itse – Instagramin parhaat lahjaideat

Äitienpäivä lähestyy ja tänä vuonna päivää vietetäänkin erikoisemmassa maailmantilassa kuin normaalisti. Äitiä voi olosuhteista huolimatta muistaa ja ajatus on aina tärkein. Aamiainen sänkyyn vietynä on klassikko. Ja jos aikaa riittää, niin pieni lahja piristää aina. Itsetehdyt lahjat ovat erityisen arvokkaita. Keräsimme Instagramista parhaat vinkit ja ideat äitienpäivälahjan tekoon.

Äidit ovat yleensä parhaita kokkeja ja leipureita. Äitienpäivänä voi äidin yllättää makealla herkulla. Kahvihetkelle perheen kesken sopii mainiosti esimerkiksi mutakakku kermavaahdon kera. Mutakakun voi koristella äidin lempimarjoilla, kuten mansikoilla tai vadelmilla.

Herkuttelu olisi ihana toteuttaa äitienpäivän kunniaksi uusista astioista. Uusien astioiden ei tarvitse aina olla täysin uusia. Vanhoista astioista voi tuunata uuden näköisiä – tyylin voi valita äidin mieltymyksien mukaan. Pienillä muutoksilla voi saada aikaan suuren eron ja piristystä vanhoihin tavaroihin. Äitienpäiväkattaus kahvihetkelle on jo piristävä lahja.

Kevät kolkuttelee myöskin ovelle, äitiä ja kotia voi piristää keväisin kukkasin. Kukkakimppua pidempiaikaista iloa tuo esimerkiksi ovikranssi. Sen voi tehdä kaikesta mitä kaapista ja pihalta löytyy, mielikuvitusta käyttäen.

Lahjan ei tarvitse olla aina iso. Pieni ja kaunis origamisydän sopii täydellisesti äitienpäivälahjaksi ja sitä voi käyttää vaikkapa kirjanmerkkinä. Taittele äidille sydän ja laita se äitienpäiväkortin väliin.

Käytännölliset ideat ovat yleensä äitien mieleen, joten äidille voi tehdä lahjaksi pyykkietikkaa. Kauniiseen pulloon laitettuna se tuo äidille iloa myös arkeen. Äitienpäivän pyykkietikkapullon kylkeen voi raapustaa pienen viestin, jossa kerrotaan pyykkikorin olevan äitienpäivän kunniaksi tyhjä.

Ja tietysti lahja on mukavinta antaa kauniissa lahjapakkauksessa. Paketin voi askarrella itse joko kokonaan tai osittain. Tee äidille kaunis rusettipakkaus ja ilahduta yllätyksellä.