OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kim Kardashianin personal trainer kertoo, miten elämätaparemontti toteutetaan

Melissa Alcantara on toiminut Kim Kardashianin henkilökohtaisena valmentajana siitä lähtien, kun tositelevisiotähti bongasi hänet sosiaalisesta mediasta muutama vuosi sitten. Sen jälkeen Melissa on luonut Instagramissa itselleen todellisen fitness-imperiumin.

Seitsemän vuotta sitten Melissa oli tuore äiti. Hän aloitti treenaamisen keittiössään, tavoitteenaan karistaa raskauskilot. Kuntoiluinnostus kuitenkin muuttui nopeasti elämäntavaksi ja lopulta ammatiksi.

– Nykyään uskon, että pystyn mihin tahansa. Kaikki se työ ja kehossani tapahtunut muutos heijastuvat elämäni jokaiselle osa-alueelle, parisuhteesta töihin, Melissa kertoo Women’s Health-lehdelle.

Uskomattoman muodonmuutoksen itse läpikäynyt Melissa tietää, ettei treenattuun vartaloon ole olemassa oikotietä. Hiljattain hän päätti jakaa viisauttaan siitä, mitä pysyvän muutoksen aikaansaaminen vaatii.

Kuva: Instagram/@fitgurlmel

1. Luovu tekosyistä

Melissa haluaa tehdä yhden asian kaikille selväksi: kaiken maailman lisäravinteet ja waist trainer-korsetit saattavat tukea kuntoilua, mutta ne eivät korvaa kovaa työtä.

– Moni kuvittelee tarvitsevansa kaikkia näitä apuvälineitä, mutta niistä tulee vain tekosyitä, jotka estävät sinua sitoutumista. Jos haluat menestyä pidemmällä tähtäimellä, unohda kaikki se soopa ja ota vastuu omasta elämästäsi, hän sanoo.

Toisin sanoen, liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat kaiken A ja O.

2. Katso tulevaisuuteen

Nopeita tuloksia lupaavat pikadieetit saattavat kuulostaa houkuttelevilta, mutta ne eivät johda kestävään muutokseen.

– Jos ajattelet vain, että haluat laihduttaa viisi kiloa saman tien, silloin sinulta puuttuu oikea mentaliteetti. Jos haluat oikeasti löytää tasapainon ja olla sinut itsesi kanssa, sinun tulee miettiä, miltä haluat näyttää 30 vuoden kuluttua, Melissa selittää.

Hyvä uutinen on, ettei kuntoon pääsemisen tarvitse olla jatkuvaa rääkkiä. Pysyviä tuloksia haluavan kannattaa keskittyä lempeämpiin elämäntapamuutoksiin, jotka tuottavat tuloksia pitkällä aikavälillä.

– Sinun on oltava kärsivällinen ja mietittävä, millaisia tapoja pystyt ylläpitämään koko elämäsi ajan, Melissa lisää.

Kuva: Instagram/@fitgurlmel

3. Hiilihydraatit polttoaineeksi

Fitness-maailmassa on tapana hehkuttaa proteiineja, mutta Melissa ei usko karppaukseen.

– Hiilihydraatit antavat sinulle energiaa, ja treenaamiseen kuluu paljon energiaa. Minulla oli tapana syyttää painostani hiilihydraatteja, mutta ei siinä ollut kyse hiilihydraateista, vaan siitä, että söin huonoja ruokia, hän sanoo.

Nyt Melissa välttelee ennen kaikkea prosessoitua ruokaa ja sisällyttää ruokavalioonsa runsaasti terveellisiä hiilihydraatteja, kuten kvinoaa ja bataattia.

4. Aseta realistisia tavoitteita

Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on yhtä lailla tärkeää, että tavoitteet ovat realistisia. Melissan mukaan moni asettaa liian suuria tai ympäripyöreitä tavoitteita, jotka on tuomittu epäonnistumaan.

– Sen sijaan, että sanoisit itsellesi, että haluat laihtua, sano: “Aion treenata kolme kertaa viikossa”, hän vinkkaa.

Liian korkealle asetetut tavoitteet alkavat nimittäin helposti syödä motivaatiota.

– Älä yritä olla ylisuorittaja. Valitse yksinkertaisia, saavutettavissa olevia tavoitteita. Kun saavutat ne, tunnet olosi niin pirun hyväksi, että se motivoi sinua jatkamaan, hän lisää.

5. Muista voimaharjoittelu

Naisilla on joskus tapana arkailla painojen suhteen. Se on turhaa, sillä Melissan muodonmuutoksen ehdottomasti tärkein kulmakivi on ollut juuri voimaharjoittelu.

– Painonnosto on ollut todella voimaannuttavaa. Tunnen olevani paitsi fyysisesti, myös henkisesti vahvempi, hän sanoo.

Voimaharjoittelu onkin välttämätöntä jokaiselle, joka haluaa saada vartaloonsa muotoja.

– Jos haluat nähdä vatsalihastesi kauniit linjat tai saada käsivarsiin muotoa, sinun on rakennettava lihasmassaa, Melissa muistuttaa.

Kuva: Instagram/@fitgurlmel

Lähde: Women’s Health