OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Äitienpäiväviikon KysymysKylpyyn pulahtaa ihana Mama Maailmalta, Kreetalla asuva Suvi Kapanen

Olen Suvi, 29-vuotias äiti, kotoisin Helsingistä. Tällä hetkellä asun Kreetalla, Haniassa yhdessä mieheni ja 1-vuotiaan poikamme kanssa. Olen aina pitänyt matkustamisesta ja kouluttauduin matkailualan restonomiksi. Tällä hetkellä vuokraan asuntoja turisteille Hanian vanhassa kaupungissa. Ylläpidän myös Instagramissa tiliä @mamatmaailmalla yhdessä neljän muun suomalaisen äidin kanssa, jotka asuvat myös ulkomailla. Unelmani olisi, että jonain päivänä minulla olisi koti sekä Helsingissä että Haniassa. "

Mikä on suurin pelkosi?

Mun suurin pelko on, että joku mun läheisistä sairastuu. Ja tällä hetkellä se, että tämä karanteeni tulee jatkumaan kesän yli.

Mikä on sinulle vaikeinta poikkeusoloissa? Entäs helpointa?

Vaikeinta poikkeusoloissa on se, että ei saa elää normaalia arkea. Mä oon aika menevä luonteeltani, enkä ole tottunut olemaan näin paljon kotona. Tässä on alkanut arvostamaan vapautta ihan uudella tavalla. Onhan tämä samalla myös helppoa, että pitää olla vaan kotona perheen kesken.

Keneen luotat eniten maailmassa?

 Tämä on hyvä kysymys. Mun pitää sanoa että eniten maailmassa luotan mun omiin vanhempiin. Miehen kanssa voi tulla ero, mutta vanhemmat pysyvät elämässä. 

Kreetalla on ulkona liikkumiskielto. Mihin käytät eniten aikaa neljän seinän sisällä?

Päivät menee leikkiessä lapsen kanssa, ruokaa laittaessa ja kotitöitä tehden. Ulkoillaan myös mitä pystytään. Illalla yleensä sitten katselen jotain sarjaa netistä, viimeksi Temppareita pitää myöntää.

Mikä on ruokabravuurisi?

Mä oon aika huono kokki eli pitää sanoa semmonen ruoka mitä en yleensä pilaa on mun bravuuri, ehkä spagetti bolognese. 

Mitä teet ensimmäisenä, kun poikkeustila loppuu?

Heti kun tämä karanteeni loppuu, mä varmistan mun lentoliput Suomeen kesäksi, näen kavereita ja meen ulos viinille ja mun lempi kahvilaan suklaakakulle. 

Millainen on perinteinen karanteeniasusi?

Mun karanteenilook on jotain löysää ja mukavaa, yleensä treenitrikoot ja huppari tai villapaita. Välillä yritän myös pukeutua normaalisti ja laittaa meikkiä naamaan. 

Kuka on mielestäsi vaikuttavin tyyli-ikoni?

Vaikuttavin tyyli-ikoni mun mielestä on Coco Chanel. Hän on vaikuttanut muodissa tähän päivään asti ja hän teki merkittäviä muutoksia muotimaailmassa. 

Oletko yrittänyt tehdä WC-paperista asua? Jos olet, niin millainen siitä tuli?

En oo yrittänyt tehdä, koska en ole joutunut hamstraamaan WC-paperia täällä. Sitä riittää kauppoissa. Tosin näin Instassa WC-paparista tehdyn hääpuvun. 

Mikä on parasta äiteydessä?

Niin moni asia äitiydessä on ihanaa. Varmaan kaikkein ihmeellisintä on se, miten paljon omaa lasta voi rakastaa ja se kaikki ilo mitä lapsi tuo meidän arkeen. 

Suvin terkut lukijoille!