OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Handelsbankenin nimissä liikkeellä huijausviestejä – viestit näyttävät aidoilta ja ne on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä

Handelsbankenin nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa kalastellaan tili- ja yhteystietoja. Viesteissä viitataan esimerkiksi asiakastietojen päivitykseen tai EU-direktiiviin ja uuden tunnuslukulaitteen tilaamiseen. Vastaanottajaa pyydetään siirtymään linkin kautta kalastelusivustolle, joka on Handelsbankenin verkkosivujen näköinen.

Handelsbankenin nimissä lähetetyt kalasteluviestit voi lähettää edelleen sähköpostitse osoitteeseen phishing_fi@handelsbanken.fi ja sen jälkeen poistaa. Jos asiakas on jo luovuttanut tietoja kalastelusivun kautta, hänen tulee ottaa välittömästi yhteyttä omaan konttoriinsa ja noudattaa saamiaan toimintaohjeita. 

Handelsbanken ei milloinkaan lähetä sähköpostia, jossa asiakasta pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytensä pankkitunnuksilla tai antamaan korttitiedot. Handelsbanken ei myöskään soita asiakkaalle ja pyydä häntä antamaan verkkopankin salasanoja puhelimessa.

Handelsbanken tekee jatkuvasti työtä löydettyjen huijaussivustojen sulkemiseksi.