OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Joni Virtanen sukelsi suin päin musiikkibisnekseen: “Päätin vain nauttia ja antaa kaikkeni.”

Kuva: Tuomas Kokkonen

Hottikset-sarjassakin aikoinaan vilahtanut Joni Virtanen nousi koko kansan puheenaiheeksi viimeistään vuonna 2018, kun hän julisti ryhtyvänsä Suomen omaksi ihmis-Keniksi. Sen jälkeen hänet on nähty otsikoissa säännöllisin väliajoin. Nyt mieheltä kuuluu jälleen uusia uutisia. Hänen esikoiskappaleensa, Ken on maassa kaunehin, tulee ulos tällä viikolla.

Aiemmin tänä keväänä Joni paljasti aikovansa kokeilla siipiään musiikkibisneksessä. Ilmoitus tuli monelle yllätyksenä, mutta hänelle itselleen ajatus ei ole aivan uusi.

– Asia on kypsynyt mielessä jo jonkin aikaa. Kaveripiirissäni on muusikoita, joiden kanssa on ollut puhetta, että voisin lähteä tekemään musiikkia ja hyödyntämään sillä saralla julkisuuttani, Joni kertoo OHO TV:n haastattelussa.

“Plastic-teema”

Debyyttikappaleessa Jonin ääni on voimakkaasti autotunella käsitelty. Jonin mukaan se istuu hyvin “plastic-teemaan”. Hän sanoo, että kappaleen on tarkoitus olla kesään sopivaa, kevyttä kuunneltavaa.

Aivan pelkkää rallattelua sanoitukset eivät kuitenkaan ole.

– Biisi kertoo pitkälti seksuaalisesta vapaudesta ja vapaudesta olla oma itsesi. Se kumpuaa osittain ikävästä julkisuudesta, jota olen Kenin roolissa saanut osakseni, Joni paljastaa.

Hän lisää, että kirjoittaminen on hänelle tapa purkaa tunteita.

– Biisin kirjoittaminen on ollut itselleni terapeuttista. Vaikka kirjoittaisin kepeää tai itseironista tekstiä, ne tunteet pitää purkaa ja päästää ulos.

Kuva: Tuomas Kokkonen

Kevät yllätti

Vaikka Joni kynäili sanoitukset pitkälti itse, oli musiikin tekeminen hänelle aivan uusi asia. Kappale äänitettiin turkulaisella Sakon Studiolla, jonka tiimiä Joni kehuu ammattitaitoiseksi.

– Kirjoittaminen vei omalta osaltani päivän verran. Sitten lähetin tekstin Samuli Koivulahdelle, joka auttoi hiomaan sanoituksia ja viimeisteli kaiken. Musiikin teki säveltäjä Ville Nisunen. Kaikki tapahtui yhteistyönä. Kerroin omia mielipiteitäni sen suhteen, mikä minusta voisi toimia tai kuulostaa hyvältä, mutta ammattilaiset kyllä osasivat asiansa, Joni kertaa.

Kappale, joka kantoi vielä tekovaiheessa nimeä Barbiken, oli tarkoitus saada ulos Jonin 30-vuotissyntymäpäivänä 3. toukokuuta. Julkaisupäivä viivästyi, kun Suomeenkin puhkesi koronaepidemia. Äänitykset siirtyivät, koska Uudeltamaalta matkustamista rajoitettiin.

– Hoidimme paljon asioita etänä ja kun vihdoin pääsin studiolle, olimme siellä kahdestaan Samulin kanssa, Joni selittää.

Yllätyksistä huolimatta musiikkimaailmaan astuminen on ollut Jonille kaikin puolin positiivinen kokemus.

– En oikein tiennyt, mitä odottaa, mutta sopeudun nopeasti erilaisiin tilanteisiin, joten päätin vain nauttia ja antaa kaikkeni. Tämä on ollut ihan parhaita kokemuksia elämässäni, hän sanoo.

Uusia kappaleita pöytälaatikossa

Joni toivoo kappaleestaan kesähittiä, mutta hänen tähtäimensä on kesää pidemmällä. Kerran vauhtiin päässyt mies haluaisi päästä pian takaisin äänitysstudioon.

– Sain toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja päästä oikeasti sisälle musiikintekoon. Uskon itseeni ja haluaisin ehdottomasti tehdä myös lisää musiikkia, hän sanoo.

Joni paljastaa kirjoittaneensa jo parikin uutta kappaletta pöytälaatikkoonsa.

– Katsotaan, miten niiden kanssa käy.

Ken on maassa kaunehin julkaistaan Spotifyssa perjantaina 29.5.