OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Muusikot ja musiikkiteollisuus yhdistävät voimansa poliisien liiallisen voimankäytön vastaisessa protestissa

Musiikkiteollisuus muun maailman tapaan piti eilen (2. kesäkuuta) tauon ottaakseen osaa mielenilmaisuun protestina George Floydin kuolemaa kohtaan. Yhdysvalloissa, sekä pienemmässä määrin myös muualla maailmassa mielenosoitukset ja mellakat ovat jatkuneet jo viikon ajan tummaihoisen Floydin menehdyttyä poliisin liiallisen voimankäytön seurauksena. Protesti joka on kulkenut somessa tunnisteilla  #BlackoutTuesday sekä #TheShowMustBePaused pyrkimyksenä oli irrottautua työstä ja lisätä vuorovaikutusta paikallisten yhteisöjen kanssa.

Spotify on ottanut osaa protestiin lisäämällä kampanjassa mukana oleviin soittolistoihin 8 minuutin ja 46 sekunnin hiljaisuuden, joka on aika, jonka poliisi painoi polvella Floydin kaulaa.

https://www.instagram.com/p/CA0HUXlH8Pz/

Useat artistit sekä kuuluisuudet ovat ottaneet osaa sosiaalisen median kannanottoihin, tuomitsemalla Minnesotan poliisin liiallisen voimankäytön ja pyytämällä Yhdysvalloissa vellovan rasismin kitkemiseksi ratkaisuja. Alla muun muassa Snoop Doggin, Beyoncen sekä Ozzy Osbournen julkaisemat päivityksen monien muiden joukosta.

https://www.instagram.com/p/CA9NDtgnfdK/
https://www.instagram.com/p/CAy-W0cAvWV/
https://www.facebook.com/ozzyosbourne/posts/10158540683582318

Yhdysvaltalainen räppäri The Weeknd kehotti lähes 23 miljoonaa seuraajaansa toimimaan hänen esimerkkinsä mukaisesti lahjoittaen rahaa hyväntekeväisyteen järjestöille, jotka ovat sitoutuneet rasismin vastaiseen kamppailuun. Maanantaina (1. kesäkuuta) räppäri julkaisi yksityiskohtaiset kuitit yhteensä 500 000 dollarin suuruisista lahjoituksista, jotka hän jakoi Black Lives Matter Global Network -verkoston, Colin Kaepernickin Know Your Rights -järjestön ja National Bail Out -järjestön kesken.

https://www.instagram.com/p/CA60WgJBgRD/