OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ammattikitaristi Samuli Federley katsoo luottavana tulevaisuuteen – “Toivottavasti tästä voidaan ottaa opiksi!”

Samuli Federley on ammattikitaristi. Kirkkonummelainen Samuli on keikkaillen kiertänyt Suomen lisäksi myös laajasti ulkomaita. Hän on julkaissut kaksi sooloalbumia ja niiden lisäksi vieraillut monen muun albumilla. Samuli toimii myös kitaransoiton opettajana, verkossa sekä kansalaisopistossa Kirkkonummella.

Samuli Federley on soittanut kitaraa kymmenvuotiaasta lähtien. Hän on soittanut muitakin soittimia, mutta kitara on ollut aina hänen pääinstrumenttinsa. Hän yhdistelee musiikissaan eri tyylejä, heavyn ja rockin lisäksi laajasti klassisesta musiikista elektroniseen.

Poikkeustilanteesta huolimatta kitaristi ei ole jäänyt paikoilleen, vaan on kehitellyt monta projektia. Samuli työskentelee pääasiassa sooloartistina. Samuli toimii myös sessiomuusikkona erilaisissa projekteissa ja tekee akustisia duokeikkoja sekä musiikkialan tuote-esittelyvideoita. Hän on julkaisemassa uuden albumin ja siitä seuraavakin albumi siintää jo silmissä. Samulilla on suunnitelmissa klassinen julkaisu, johon hän kokoaa uransa aikana soittamiaan klassisia kappaleita. Ensi vuodelle kitaristi kaavailee originaalia musiikkialbumia.

Tällä hetkellä keskityn vahvasti soolouraan, mutta minulla on jo buukattuna pari muutakin levytyssesssiota, mihin vetelen rytmikitaroita ja ennen kaikkea sooloja. Se on erittäin hauskaa puuhaa.

Samuli Federley

Poikkeustila on tuonut haasteita Samulinkin arkeen. Samuli kaipaa livekeikoille, mutta näkee poikkeustilanteen myös mahdollisuutena. Hän toivookin, että tilanteesta jäisi pysyviä muutoksia artistien hyödyksi. Samuli on aktiivisesti koko korona-ajan etsinyt keikkamahdollisuuksia ja hänet nähdään Oholla esitettävässä CoronaCabaree tukikonserttisarjassa.

Toivon, että tästä voitaisiin jotain oppia. Ainakin omalla kohdallani tuntuu, että mitään ei voi pitää itsestään selvyytenä.

Samuli Federley

Lasten Coronacabaree lauantaisin Oholla kello 10:00

Koko perheen CoronaCabaree sunnuntaisin kello 19:00

CoronaCabaree uusien jaksojen sekä uusintojen aikataulut löydät OHO-oppaasta.