OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

kuva: pexels.com

Levä on ihonhoidon uusi ihmeaine

Viime vuosina puhtaan luonnonkosmetiikan suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. The Soil Associationin orgaanisen kauneuden ja hyvinvoinnin markkinoita koskeva raportti vuodelta 2019 paljasti, että kuluttajien kiinnostus orgaanisia kosmetiikkatuotteita kohtaan kasvaa tällä hetkellä 23 prosenttia vuodessa. Asiakaskunnan kasvaessa kosmetiikkabrändit metsästävät kilpaa uusia luonnon ihmeaineita. Muun muassa aktiivihiili, CBD ja sienet ovat olleet kovassa huudossa viime aikoina. Stylist-lehden mukaan yksi tämän vuoden uusista hittituotteista on levä.

Miksi juuri levä?

Levästä puhuttaessa ihmisille tulee usein mieleen vaarallinen sinilevä, joka voi aiheuttaa vakaviakin oireita. Levää on kuitenkin käytetty ihonhoidossa jo jonkin aikaa.

– Levien bioaktiiviset ominaisuudet kiinnostavat kosmetiikkateollisuutta. Ihotautilääkärit ovat käyttäneet alginaattien johdannaisia vuosikymmenien ajan haavojen paranemisessa, kertoo British Skin Foundationin edustaja, tohtori Emma Wedgeworth.

Kuva: pexels.com

Tyypillisesti levää on käytetty kosmetiikkatuotteissa sakeuttavana aineena, tai sen vettä sitovien ominaisuuksien vuoksi kosteuttavissa tuotteissa. Viime aikoina levän ominaisuudet ovat alkaneet kiinnostaa kosmetiikkateollisuutta yhä enemmän.

– Erityisesti ruskeilla levillä on antioksidanttisia ominaisuuksia ja ne voivat auttaa torjumaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita iholla, tohtori Wedgeworth jatkaa.

Millaisen ihon hoitoon levä sopii?

– Levää sisältävien ihonhoitotuotteiden pitäisi sopia useimmille ihotyypeille. Tosin heitä, joilla on erittäin herkkä iho, kehottaisin noudattamaan varovaisuutta, tohtori Wedgeworth selittää.

Levä sopii erinomaisesti hyperpigmentaation ja epätahaisen ihon hoitoon. Esimerkiksi kosmetiikkamerkki REN:in yöksi levitettävä Clean Skincare Overnight Glow Dark Spot Sleeping Cream kirkastaa ihoa ja tasoittaa pigmenttivirheitä. Estée Lauderin Nutritious Micro-Algae Pore Purifying Cleansing Jelly-puhdistusaine puolestaan hyödyntää levän kosteuttavia ominaisuuksia.

Levä on myös todellinen anti aging-aine ikääntyvän ihon hoidossa.

– Levät sisältävät matriksin metalloproteinaaseja, entsyymejä, jotka pilkkovat ihokudoksen kannalta olennaisimpia proteiineja, kollageenia ja elastiinia. Siksi levät voivat auttaa ehkäisemään ryppyjen muodostumista ja ihon ohentumista, tohtori Wedgeworth selittää.

Lähde: Stylist