OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tältä näyttää uusi Playstation 5 – ensikatsaus myös uusiin peleihin

Viime yönä pidetyssä julkaisutilasuudessa Sony antoi pelaajille ensimmäisen katsauksen seuraavan sukupolven konsolinsa ulkoasusta sekä nopeat katsaukset tuleviin peleihin.

PlayStation 5-konsolilla on musta ydin, jota ympäröi kaareva valkoinen reuna ja sininen hehku. Konsoli tulee saataville heti julkaisussaan kahtena versiona, Blu-Ray-asemalla sekä ilman, joka hieman muuttaa konsoleiden muotoilua toisistaan. Tapahtumassa paljastettiin myös joukko uusia lisälaitteita, kuten uudet langattomat Pulse 3D -kuulokkeet, DualSense-lataustelakka, johon voit kiinnittää kaksi ohjainta kerrallaan sekä HD-kamera, joka jäljittelee itse konsolin ulkoasua.

Uusi julkaistava konsoli saa julkaisupeleikseen liudan yksinoikeuspelejä sekä myös muille konsoleille julkaistavia pelejä. Vuoden 2020 joulunpyhien aikana julkaistaan Playstation 4 konsolin myydyimmille peleille jatko-osat Spider-Man: Miles Morales sekä Horizon: Forbidden West. Julkaisutilaisuudessa trailerit saivat myös Sonyn yksinoikeuspelit Gran Turismo 7 sekä Ratchet & Clank: Rift Apart.

Sonyn uusi pelikonsoli tulee saataville samoihin aikoihin kovimman kilpailijansa Microsoftin Xbox Series X:n rinnalla ennen vuoden loppua. Tarkkaa julkaisupäivää taikka hintaa ei vieläkään ole kerrottu, mutta esimerkiksi suomalaiset verkkokaupat ovat hinnoitelleet konsolin noin 600€ kieppeille.