OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jesse Mustonen Niklas Säyriö

Ankkurit toiseksi Baltic-liigan avauksessa

Kuvassa Ankkurit vasemmalta Niklas Säyriö, joukkueenjohtaja Jalo Säyriö ja Jesse Mustonen. Kuva Must One’s Racing Team

Speedwayn Baltic-liigan kauden avausottelu ajettiin lauantaina 4. heinäkuuta Daugavpilsissä Latviassa. Varkauden Ankkurit lähti luottavaisena avausotteluun hakemaan voittoa luunkovia vastustajia kumartelematta.

Ankkureiden duo Jesse Mustonen ja Niklas Säyriö taisteli hienosti, tuloksena toinen sija 22 pisteellä. Jesse keräsi pisteitä kuudesta erästä kolmen erävoiton siivittämänä 14, Säyriö 8. Ottelun voittajaksi ajoi kotiyleisön edessä Jauniba 25 pisteellä. Kolmanneksi ajoi Jauniban kakkosjoukkue 20 pisteellä.

– Ihan hyvä kauden avaus. Ensimmäinen ja viimeinen erä meni hieman heikommin, muuten olen ajooni tyytyväinen, toteaa Jesse.

– Ottelun alussa Niccellä oli hieman teknisiä ongelmia. Ei annettu sen haitata, eikä katsottu pistetilannetta, vaan lähdettiin jokaista erää voittamaan. Meillä oli hyvä tiimi ja lopputulos oli hyvä. Ottelun taso oli kova ja jokaisesta pisteestä piti ajaa tosissaan, jatkaa Jesse.

Otteluun toi suomalaista ja savolaista väriä myös varkautelainen Teemu Keinänen, joka ajoi uransa avauskilpailun. Keinäsen kilpailu päättyi kolmannen erän kaatumiseen. Manööverissa pyörä vaurioitui sen verran, että kilpailu jäi kesken.

Daugavpilsin kilpailun järjestelyt toimivat hyvin ja kilpailijat saivat taistella pisteistä erinomaisessa säässä.

Sunnuntaina 5.7. Mustonen ja Säyriö ajoivat samalla radalla Latvian mestaruuskilpailussa.

Teksti Tomi Nevanperä

Katso koko kisa jälkikäteen tästä: