OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Latvian speedway-mestaruus Venäjälle – suomalaisilla epäonnea

Must One’s Racingin Jesse Mustonen ajoi tänään Latvian mestaruuskilpailussa Daugavpilsissa. Vastassa oli kivenkova kuljettajakaarti Latviasta, Venäjältä, Ruotsista, Virosta ja Ukrainasta. Hyvin sujuneen kauden avauksen siivittämänä Mustonen lähti luottavaisena kilpailuun.

Varkautelaisen kilpailu alkoi epäonnisesti, sillä avauserä päättyi keskeytykseen heti alkuunsa ketjurikon vuoksi. Ketjurikko oli sen verran raju, että pyörää ei saatu korjattua, vaan Jesse ajoi loput eränsä kakkospyörällään.

Loput neljä erää kartuttivat Mustosen pistepussia kuudella, kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmossijaa. Nämä riittivät kovassa kilpailussa sijaan 11. Varkautelainen ei kilpailun jälkeen lähtenyt ripotteleman tuhkaa päällensä, vaikka sijoitus ei tavoitteen mukainen ollutkaan.

– Tottakai harmittaa, ei tuo sijoitus ollut tavoitteena. Ei tässä kuitenkaan tarvitse sen dramaattisempaa, nyt meni näin, Jesse toteaa.

– Epäonnea oli mukana, kun avauserässä ketjut hajosivat. Kakkospyörää en saanut starttaamaan niin kuin olisin halunnut. Jäin aina starteissa ja näin kovassa kisassa siihen ei ole varaa. Miehessä se suurin vika on, jos hommaa ei saada toimimaan, kommentoi Jesse.

Teksti Tomi Nevanperä

Katso koko kisa tästä:

Tulokset:
1. Andrey Kudrjashov Venäjä, Russia 14+3
2. Oleg Mihailovs Latvia 14+2
3. Daniil Kolodzinskis Latvia 13
4. Kasts Puodzuks Latvia 11
5. Francis Gusts Latvia 11
6. Linus Sundström Ruotsi, Sweden 10
7. Marko Levishyn Ukraina, Ukraine 8
8. Jevgenijs Kostigovs Latvia 8
9. Ernests Matjusonoks Latvia 7
10. Richards Ansviesulis Latvia 6
11. Jesse Mustonen Suomi, Finland 6 (R,1,1,2,2)
12. Niklas Säyriö Suomi, Finland 3
13. Aleksejs Pilacs Latvia 3
14. Märis Strelcovs Latvia 3
15. Artjoms Juhno Latvia 2
16. Karl Johannes Lattik Viro, Estonia 1
17. Rudolfs Sprogis Latvia 0