OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Live: Raja auki, Käpylehto tiimeineen taas menossa Tallinnaan – nyt aurinkovoimalla

Onko auringon voimalla mahdollista matkustaa Helsingistä Tallinnaan? Siihen huomisen aikana vastaus, kun keksijä Käpylehto tiimeineen yrittää matkustaa aurinkosähkökäyttöisellä veneellä suomenlahden yli.

‘Vene on alunperin suunniteltu aurinkosähkökäyttöön. Virtaviivainen runko – ja katto soveltuu hienosti paneeleille. Sähköperämoottorina on Torqeedo Cruise, jonka hydrodynaaminen hyötysuhde on erityisen korkea.’, kertoo keksijä Käpylehto.

9,5-metrinen vene pääsee nyt todelliseen testiin. ‘Olemme toki koeajaneet tällä lyhyempää matkaa rannikolla, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun lähdemme kunnolla avomerelle’, kertoo veneen omistaja Mika Laakio. Sopivan sääikkunan hakeminen on tärkeää. Aurinkoa tarvitaan, koska pelkillä akuilla ei perille päästä. Aurinkopaneliston ja elektroniikan toimitti Solarvoima OY.

Tällaisella sähköveneellä Itämeri on tarkoitus ylittää.

Reissu on luonnollinen jatko kahden edellisen kesän tempauksille. 2018 Janne Käpylehto, Antti Linnanvirta ja Maaria Laukkanen matkustivat saunalautalle Tallinnaan saavuttaen valtavan kansainvälisen mediahuomion. Viime kesänä Janne Käpylehto, Antti Linnanvirta ja Ville Haapasalo purjehtivat kylpytynnyrillä Tallinnaan – samalla kalastellen. Molemmat keikat olivat rankkoja mm. rajun merenkäynnin ja ruoanpuutteen vuoksi. Tällä kertaa ruokahuolto toimii: Merirosvot Juhlapalvelu toimittaa miehistölle kahden kattauksen herkut matkalle mukaan. Miehistössä on Janne Käpylehto, Mika Laakio, merikapteeni Antti Linnanvirta, Ake Halttunen ja Maaria Laukkanen.

Vene irtaantuu Cafe Carouselin(Merisatamanranta 10, Helsinki) laiturista huomenna keskiviikkona 8.7.2020 noin klo 7:00 ja Tallinnaan, Piritan satamaan saavuttaneen klo 18-20 paikkeilla. Saapumisjuhlat on Baar Living Room ät -ravintolassa alkaen klo 20. Miehistö yöpyy Pirita Marina Hotel & Spa -hotellissa ja takaisin Helsinkiin on tarkoitus lähteä torstai- tai perjantai-aamuna.

Traileri:

Matkan edistymistä voi seurata livenä meidän sivuilta – ohotv.fi.

Sekä Käpylehdon julkisesta FB-profiilista:
https://www.facebook.com/jannekapylehto/