OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Bob Marleyn perheenjäsenet julkaisevat One Love -kappaleesta uuden version koronavirusrahaston tueksi

Edesmenneen reggae-ikoni Bob Marleyn perheenjäsenet ovat työstäneet uudelleen tämän yhden tunnetuimmista kappaleista “One Love”, tukeakseen UNICEFin avustustyötä, jolla tuetaan COVID-19 viruksen takia heikkoon asemaan joutuneita lapsia.

“One Love” julkaistiin alun perin Bob Marley And The Wailersin Exodus-albumilla vuonna 1977. Uudelleen tehdyllä versiolla soittaa ja laulaa muiden tunnettujen muusikoiden lisäksi Marleyn tytär Cedella, poika Stephen ja pojanpoika Skip. Heinäkuun 17. päivä julkaistavan kappaleen tuotannosta vastaa Tuff Gong International sekä Amplified Music. Kaikki kappaleesta ja siihen liittyvästä toiminnasta saatavat tuet menevät suoraan UNICEFin järjestämään globaaliin Reimagine-kampanjaan. Järjestettävän kampanjan tavoitteena on estää COVID-19-pandemian muuttuminen pysyväksi kriisiksi lapsille sekä varmistaa, että pandemian jälkeinen maailma on oikeudenmukaisempi ja tasapuolisempi jokaiselle lapselle.

Unicefin toimitusjohtaja Henrietta Fore kommentoi tulevaa kappaletta seuraavasti: “One Love-kappaleen sanoma liittyy suoraan tähän pandemiaan: Paras toivomme voittaaksemme Covid-19 ja saavuttaaksemme tasa-arvoisemman, vähemmän syrjivän maailman lapsille on maailmanlaajuinen vastuun kantaminen ja yhteistyö.”

Bob Marleytä pidetään yhtenä reggaen edelläkävijöistä sekä hänen musiikillinen panoksena lisäsi Jamaikan näkyvyyttä maailmanlaajuisesti ja teki hänestä yli vuosikymmenen ajan populaarikulttuurin globaalin hahmon. Monet hänen tunnetuimmista lauluistaan ovat yhteiskunnallisesti kantaa ottavia, ja hänet tunnettiin myös afrikkalaisen vapautusliikkeen aktiivisena tukijana sekä rastafari-liikkeen edustajana. Marleyllä, joka kuoli vuonna 1981 36-vuotiaana, oli 11 lasta, joista monista on tullut menestyviä muusikoita itsessään.