OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

10 vinkkiä ikääntyvän ihon meikkaamiseen

Iän karttuessa myös iho ja hiukset käyvät läpi muutoksia. Siksi meikkirutiineja olisi hyvä aika ajoin päivittää vastaamaan uusiin tarpeisiin. Kun iho alkaa menettää kosteuttaan, kannattaa esimerkiksi mattaisen lopputuloksen antavien tuotteiden käyttöä harkita uudelleen. Myös meikkien väripaletti kannattaa miettiä tarkkaan, sillä liian tummat värit vanhentavat kantajaansa.

Meikkitaiteilija AJ Crimson ja Hourglass Cosmeticsin koulutusjohtaja Marc Reagan jakoivat Women’s Health-sivustolla omat vinkkinsä kypsän ihon meikkaamiseen.

Kosteuta

Useimmat meikkitaiteilijat ovat yhtä mieltä siitä, että ihonhoito on tärkein askel kauniin meikin luomisessa. Kun iho ikääntyy, se alkaa menettää kosteutta. Kuivalla iholla meikkipohja paakkuuntuu ryppyihin ja uurteisiin, mutta hyvä kosteusvoide antaa tasaisen pohjan meikkivoiteelle.

– Kosteutus on paras tapa pitää kypsä iho nuorekkaana, säteilevänä ja hehkuvana, Crimson sanoo.

Etsi ihoa pullentavia aineosia

Kun ihon elastisuus alkaa kadota, on aika ottaa käyttöön kosmetiikkatuotteet, jotka palauttavat ihon täyteläisyyden. Reagan kehottaa iäkkäämpiä naisia valitsemaan pohjustustuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa ja C-vitamiinia.

– Terveen näköiselle iholle meikin lisääminen on helppoa ja meikki tekee paremmin tehtävänsä, hän sanoo.

Käytä puuteria säästeliäästi

Jauhemainen puuteri asettuu helposti näkyviksi viivoiksi kasvojen uurteisiin, joten sitä kannattaa käyttää varsin varovaisesti. Valitse myös mahdollisimman hienorakenteinen tuote.

– Käytä puuteria vain siellä, missä sitä tarvitaan, kuten nenän sivuissa, naurujuonteissa ja t-alueella, jotka yleensä rasvoittuvat ensimmäisinä, Crimson neuvoo.

Valitse kermainen koostumus

Reagan suosittelee asiakkailleen tuotteita, joiden koostumus on kermainen. Ne tuovat nuorekasta hehkua iholle, joka kärsii kuivuudesta ja elastisuuden katoamisesta. Ohje ei päde ainoastaan meikkivoiteisiin, vaan myös poskipunan ja luomivärin koostumus kannattaa miettiä uudelleen.

Älä piilota rasvaisuutta

Iäkäs iho on yleensä myös kuivempi, joten ihon luontaisia öljyjä ei tarvitse piilotella. Älä siis tuhlaa rahojasi mattapintaa tavoitteleviin puutereihin ja imupapereihin, sillä ne vain korostavat ryppyjä ja tekevät meikistä tunkkaisen.

– Hyödynnä ihon rasvaisuus. Ihon luontaiset öljyt ovat paras ystäväsi, sillä ne antavat sinulle luontaista hehkua, Crimson muistuttaa.

Sijoita hyvään poskipunaan

Helpoin tapa kohottaa ilmettä ja loihtia kasvoille nuorekasta hehkua on poskipuna. Vaikka erilaiset aurinkopuuterit ja contour-tuotteet voivat vanhentaa, poskipunan käytöstä ei kannata luopua kypsemmälläkään iällä.

Punan sävyyn on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota. Reaganin mukaan vaaleanpunaiset ja persikkaiset sävyt ovat yleensä hyvä valinta vaalealle iholle, kun taas tummemmalle iholle sopivat marjaisat sävyt ja luumu. Muista, että kermainen koostumus leviää iholle kauniimmin kuin puuterimainen puna.

Vaihda rajausväriä

Liian tummat sävyt, kuten musta, saattavat näyttää rajuilta ja vanhentavilta iäkkäällä iholla.

– Kokeile mieluummin ruskeaa ja laivastonsinistä, tai tummanvihreää silmänrajauskynää, Crimson ohjeistaa.

Älä unohda kulmia

Useimmilla naisilla hiukset ohenevat ja vaalenevat iän myötä. Samoin käy kulmakarvoille. Vaikka olisit koko ikäsi käyttänyt tiettyä kulmakynää, saattaa sävy käydä iän myötä liian tummaksi piirteillesi.

Koska kulmakarvat vaikuttavat ilmeeseen ja antavat koko kasvoille ryhtiä, ei kulmien muotoilua kuitenkaan kannata skipata. Hailakat ja harventuneet kulmat vanhentavat ilmettä, joten täytä tyhjät aukot ja korosta kulmien luontaista väriä. Huolitellut kulmat antavat kasvoille välittömästi freesin ilmeen.

Käytä värejä

Vaikka liian tummia sävyjä on syytä välttää, ei värien käytöstä tarvitse luopua missään iässä, päin vastoin. Oikeat sävyt tuovat kasvoille virkeyttä ja hehkua.

– Rakastan oranssin ja persikan sävyjä, sekä pehmeää vaaleanpunaista, jotka kirkastavat kypsempääkin meikkiä. Erityisen hyvin ne toimivat poskipunissa, luomiväreissä ja huulilla, Crimson sanoo.

Sen sijaan esimerkiksi liian tumma puna pienentää huulia, jotka ovat muutenkin menettäneet täyteläisyyttään.

Viimeistele kosteuttavalla suihkeella

Varmista, että meikki pysyy paikoillaan käyttämällä viimeistelysuihketta. Suihke auttaa meikki tuotteita sulautumaan ihoon ja estää meikkiä valumasta, haalistumasta tai kasautumasta juonteisiin.

Reagan neuvoo valitsemaan kosteuttavia ainesosia sisältävän viimeistelysuihkeen, joka tarjoaa iholle kosteutta ja hehkua koko päiväksi.

Lähde: Women’s Health