OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Fleetwood Macin perustajajäsen Peter Green, 73, on kuollut

Fleetwood Mac-yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen Peter Green on kuollut, raportoi BBC. Hänen perheensä puolesta annetussa lausunnossa kerrotaan: “Peter Greenin perhe surullisin mielin ilmoittaa tämän kuolemasta tänä viikonloppuna. Green menehtyi nukkuessaan, ollessaan 73-vuotias.”

Laulajana, lauluntekijänä sekä kitaristina toiminut Green perusti Fleetwood Macin vuonna 1967 rumpali Mick Fleetwoodin, basistin John McVien ja kitaristi Jeremy Spencerin kanssa. Greenin aikana yhtyeen suurimpia hittejä olivat Albatross, Oh Well, Man of the World sekä Black Magic Woman, josta tuli suuri hitti Santanan coveroimana. Hän jätti Fleetwood Macin vuoden 1970 kiertueen viimeisen esityksen jälkeen. Eropäätökseen vaikutti vahvasti Greenin kamppailu mielenterveysongelmien kanssa ja myöhemmin hänelle todettiin skitsofrenia.

Peter Green oli myös yksi John Mayallin 1960-luvulla johtaman “rockin korkeakoulun” kautta maineeseen nousseista muusikoista, jotka loivat uraa myöhemmin omalla soolourallaan sekä kitaristeina että muusikkoina monissa maailmanmaineeseen nousseissa blues- ja rock-yhtyeissä.