OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / wantshowasyoung

Taiwanilaisista pesulan pitäjistä tuli Instagram-hitti: kahdeksankymppinen pariskunta hurmaa tyylitajullaan

Sosiaalisessa mediassa tavallisista tallaajistakin voi tulla julkkiksia yhdessä yössä. Niin kävi 83-vuotiaalle Chang Wan-jille ja hänen 84-vuotiaalle vaimolleen, Hsu Sho-erille. Tuiki tavallinen pariskunta pyörittää pesulaa Taichungissa, Taiwanissa. Sosiaalisessa mediassa he ihastuttavat upealla olemuksellaan ja erehtymättömällä tyylitajullaan. Vaikka Instagram-tilillä Want Show As Young on julkaistu vasta parisenkymmentä valokuvaa, on sillä jo lähes puoli miljoonaa seuraajaa.

Tie tähteyteen

Kaikki sai alkunsa, kun Wan-jin ja Sho-erin pojanpoika, Reef, halusi tuoda pientä piristystä isovanhempiensa arkeen. Koronapandemia oli hiljentänyt pesulan liiketoiminnan ja pariskunta suhtautui varovaisesti ulkona liikkumiseen.

– Heillä tuntui olevan joka päivä tylsää. He kokivat olevansa vanhoja, eivätkä he halunneet käydä ulkona. En kestänyt katsella sitä, joten päätin tehdä jotain heidän hyväkseen, Reef selittää Instagram-tilin syntyä.

Pesulaan jää paljon vaatteita, joita asiakkaat eivät syystä tai toisesta ole hakeneet takaisin. Niistä Reef sai idean. Hylätyt vaatteet ja 31-vuotiaan miehen oma osaaminen kameran kanssa johtivat hurjaan pukeutumisleikkiin.

https://www.instagram.com/p/CCJHus5h9Rj/

Kävi ilmi, että Reefin isovanhemmat olivat todellisia luonnonlahjakkuuksia kameran edessä. Pesulaan jääneistä puvuista, printti-T-paidoista, sekä näyttävistä hatuista ja aurinkolaseista syntyi eksentrisiä asukokonaisuuksia, joita Wan-ji ja Sho-er kantoivat yllään tyylikkäästi, mutta leikkisästi. Reef päätti perustaa kuville oman Instagram-tilin. Kun paikallinen uutissivusto ANCX halusi haastatella tilin ylläpidosta huolehtivaa Reefiä, oli sometähteyden resepti valmis.

Tili on kerännyt seuraajia paitsi Taiwanista, myös ympäri maailmaa.

– Olin todella yllättynyt. En olisi ikinä osannut arvata, että ulkomaalaisetkin innostuisivat isovanhemmistani, Reef myöntää.

https://www.instagram.com/p/CCupNBXnX8P/

Tavallista arkea

Wansho Laundry, jossa valokuvat on otettu, on ollut toiminnassa jo yli 70 vuotta. Wan-ji on johtanut pesulaa 14-vuotiaasta saakka. Nykyään yli 60 vuotta naimisissa ollut pariskunta pyörittää pesulaa kahdestaan.

– He ovat erittäin suloinen, toisiaan rakastava pariskunta, Reef kuvailee isovanhempiaan, joille on siunaantunut vuosien saatossa neljä lasta ja kuusi lastenlasta.

Tyylikkäät seniorit ovat paitsi valloittaneet sosiaalisen median, myös löytäneet itselleen mieluisan harrastuksen.

– Onhan tämä mukavampaa kuin istua television ääressä tai maata päiväunilla. Vaikka ikävuosia on kertynyt, en tunne itseäni vanhaksi, Wan-ji toteaa The New York Times-lehdessä.

Pariskunta toivoo voivansa innostaa myös muita ikäihmisiä pysymään aktiivisina. Wansho Laundryn omistajilla ei ole halua rahastaa somejulkisuudellaan. Wan-ji tosin toivoo, että heidän saamansa julkisuus innostaisi ihmisiä hakemaan pois pesulaan unohtamansa vaatteet – ja maksamaan laskunsa.

https://www.instagram.com/p/CCXdqevn4UM/

Lähde: The New York Times, Harper’s Bazaar, Instagram