OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / @heidiklum

Kuusi kauneudenhoitovinkkiä Heidi Klumilta

Harvalla on yhtä pitkä kokemus kauneuden saralta kuin Heidi Klumilla. 90-luvulla mallin uransa aloittanut kaunotar näyttää 47-vuotiaana edelleen upealta, olipa hän sitten täydessä tällingissä tai aivan meikittä. On selvää, että supermalli on oppinut vuosien saatossa yhtä ja toista kauneudenhoidosta. Who What Wear päätti kysyä Heidiltä, miten hän huolehtii ulkonäöstään. Supermalli paljasti sivustolla kuusi vinkkiä, joiden voimaan hän luottaa.

1. Maalaisjärki on hyvän kauneudenhoitorutiinin perusta

– Kauneudessa on pitkälti kyse maalaisjärjestä. Minua pommitetaan jatkuvasti uusilla tuotteilla ja rakastan kokeilla kaikkea erilaista, mutta perusasiat ovat minulle kaikki kaikessa. Kun syön hyvin ja huolehdin nesteytyksestä, näen eron peilikuvassani. Sinun on katsottava peiliin ja mietittävä, onko jotain pielessä. Jos sinulle ilmestyy näppyjä, saattaa kyse olla siitä, että olet syönyt liikaa roskaa. Jos ihosi näyttää kuivalta ja veltolta, ei nestetasapainosi ole kunnossa. Kun katsot ja kuuntelet itseäsi, tiedät mitä sinun täytyy tehdä, Heidi neuvoo.

2. Se, mitä laitat kehoosi, on tärkeämpää kuin se, mitä laitat iholle

– Minulle kauneudessa on kyse ruoasta. Ulkoisilla hoidoilla on rajansa. Opin tämän jo kauan sitten. Olen ollut alalla vuodesta 1992 lähtien ja olen aina uskonut, että olet mitä syöt. Toki jokaisen aterian eteen pitäisi nähdä paljon vaivaa, jotta saat varmasti kaikki tarvitsemasi rasvahapot, vitamiinit, antioksidantit ja riittävästi nestettä. Emme tietenkään pysty siihen kaikkeen, koska ruoan valmistamisessa on kova työ. Usein minulta löytyy sellainen väli, että voin tehdä pohjatyön aterialle, mutta kaikilla ei ole tässä iässä yhtä paljon aikaa ja vapautta kuin minulla. Minusta lisäravinteet ovat hyvä lisuke jo valmiiksi terveelliseen ruokavaliooni… Tietenkään mikään pilleri ei ratkaise ulkonäköongelmia ja ruoka on aina etusijalla, mutta uskon, että se on hyvä lisäapu, nainen järkeilee.

3. Vauvashampoo on kaikkein paras puhdistusaine

– Kauan sitten kävin silmälääkärin puheilla, koska minulla oli näärännäppy ja hän käski minua pesemään kasvoni Johnson & Johnson Baby Shampoo-tuotteella. Joinakin päivinä, kun palaan töistä kotiin, minulla on monta kerrosta tekoripsiä ja meikkiä. Lääkäri sanoi minulle, että vauvashampoon avulla pääsen todella puhdistamaan meikin kunnolla silmistä. Se kävi järkeen ja nyt en muuta käytäkään. Se ei ole liian kovakourainen iholle, hän paljastaa.

4. Kookosöljy on paras monitoimituote

– Rakastan peruskookosöljyä, jota saa supermarketista. Varsinkin täällä Los Angelesissa ilma on todella kuiva ja minä vietän paljon aikaa ulkona. Rakastan levittää kookosöljyä hiuksiini ja vartalolle. Vaikka se on halpaa, se saa kaiken tuntumaan taas ravitulta. Minä pidän yleensä enemmän luonnollisista aineista kuin tuotteista, jotka ovat täynnä hajusteita ja adstringentteja. Rakastan kokeilla kaikkia tuotteita, mutta todella harvoin niistä tulee osa rutiiniani. Pitäydyn mieluummin kookosöljyssä, Heidi kertoo.

5. Vähemmän on enemmän

– Rakastan muodonmuutoksia ja siksi rakastan työtäni! Mutta se on pelkkää pukuleikkiä. Kuvauksissa joudun käyttämään paljon meikkiä, mutta oikea elämä on aivan eri asia. Olen oppinut vuosien varrella niin monia meikkivinkkejä, jotka toimivan kameran edessä, mutta en koskaan soveltaisi niitä arkeeni. Oikeassa elämässä tehdään oikeita asioita… Haluan antaa oikean ihon näkyä ja pitää meikin kevyinä. Mielestäni on kaunista nähdä ihon tekstuuri. Jos en ole kuvauksissa, käytän yleensä vain sävytettyä kosteusvoidetta, ripsiväriä ja poskipunaa, hän selittää.

6. Opi puristelemaan finnejä oikein

– Sanon 16-vuotiaalle tyttärelleni, ettei hän saa saa puristella finnejään, vaikka minä teen sitä itse. Joskus on vain pakko! Vuosien varrella olen oppinut puristamaan ne oikein ja se on kaiken avain. Älä koskaan tee sitä kynsilläsi. On käytettävä rystysiä ja puserrettava syvältä niin, että kaikki tulee ulos. Jos siinä epäonnistuu, paraneminen vie kauemmin kuin jos olisit vain antanut sen olla. Lisäksi siitä voi jäädä arpia, Heidi ohjeistaa.

Lähde: Who What Wear