OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ranskattaren polkka on kesän helpoin ja tyylikkäin muotitukka

Ranskalaisten naisten ulkonäköä jäljitellään ympäri maailmaa, eikä ihme. Heidän huoleton, mutta silti viimeistelty tyylinsä on vailla vertaa. Heidän esimerkkiään seurataan niin pukeutumisessa, meikkaamisessa kuin hiustyyleissä. Ranskalaisleidien hiukset ovat rennon luonnolliset, mutta silti huolitellut. Tämän vuoden kuumin hiustyyli onkin saanut inspiraationsa juuri ranskalaisista kampaamoista. Varsin helppohoitoinen ranskattaren polkkatukka on romantiikkaa huokuva tyyli, joka sopii kaikille.

Vaihda polkkamittaan

Enintään olkapäille ulottuvat kutrit ovat ihana valinta erityisesti käytännöllisyytensä takia. Ne tuovat olemukseen ryhtiä etenkin koronakevään jälkeen, kun kampaamokäynnit ovat jääneet väliin ja kaksihaaraiset rehottavat.

Viime kausien muotitukka on ollut skarpisti leikattu, tasamittainen polkka, johon monet muodin suunnannäyttäjät ovat hurahtaneet. It-tytöt Bella Hadidista Dua Lipaan ovat poseeranneet graafisen tiukassa polkassa. Kesään mennessä tyyli on kuitenkin rentoutunut ja suoristusraudan saa nyt laittaa hyllylle lepäämään. Ranskattaren polkassa saa olla liikkuvuutta ja tekstuuria. Yhtä lailla toimistolle kuin rannalle sopiva tukka ei vaadi juurikaan muotoilua. Ei siis ole yllättävää, että kyseessä on yksi Googlen tämän hetken haetuimmista hiustyyleistä.

– Jos unelmoit kampauksesta, joka ei vaadi lämpöä, jossa ei ole tarkkaa jakausta eikä tiukkarajaista leikkausta, tämä on sinua varten, toteaa kampaaja-duo The Hair Bros ELLE-lehden mukaan.

Parivaljakko onkin jo julistanut ranskattaren polkkatukan vuoden 2020 ykköskampaukseksi.

– Meistä se on oikea statement-tukka… Mieleen tulevat sellaiset nimet kuin Winona Ryder, Gwyneth Paltrow ja Kaia Gerber. Tämä kampaus vaatii kantajaltaan itsevarmuutta, he lisäävät.

Sopii kaikille

Moni arastelee polkkamittaa, mutta todellisuudessa se sopii aivan jokaiselle, kunhan se leikataan omia kasvonpiirteitä imartelevalla tavalla. Toisin kuin usein ajatellaan, lyhyen tukan ei missään nimessä tarvitse olla tylsä, vaan sen voi stailata juuri omaan tyyliin sopivalla tavalla. Polkka voi olla pidempi tai lyhyempi, suora tai kihara, sotkuinen tai sliipattu. Nyt jos koska on siis aika harkita hiusten mittaa uudelleen.

Mikset kokeilisi vaikkapa herkkää, laineikasta polkkaa…

…tai eloisan säkkärää mallia. Polkka toimii yhtälailla suorassa ja kiharassa tukassa.

Polkkaan saa lisää särmää ja persoonallisuutta otsatukalla.

90-lukua henkivä polkkatukka on helppo ja ajaton. Kampaus ei vaadi lasimaisen siloteltua pintaa, vaan se saa mukailla hiusten luonnollista liikkuvuutta.

Kampaus tunnetaan myös lempinimellä “supermallien polkka”. Uuden sukupolven malleista muun muassa Kaia Gerber on ihastunut yksinkertaiseen hiustyyliin.

View this post on Instagram

eros

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Sotkuinen bedhead sopii myös polkkatukkaan. Tämän helpompaa ei muotoilu voisi olla, sillä huoleton tukka näyttää hyvältä heti sängystä noustessa.

View this post on Instagram

Chopped by the queen @jennychohair ✂️

A post shared by Lucy Boynton (@lucyboynton1) on

Lähde: ELLE, Instagram