OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Ethän laiminlyö näitä kehonosia ihonhoidossa

Vietämme paljon aikaa kasvojen puunaamiseen. Ikääntymisen merkkejä vastaan taistellaan kalliilla voiteilla ja anti-aging-tuotteilla, kosmeettisista hoidoista puhumattakaan. Liian moni meistä tulee kuitenkin ​​laiminlyöneeksi kehon muita osia. Vartalon iho joutuu sietämään paljon ulkoisia rasitteita, joten sekin kaipaa huoltoa ja hemmottelua. Vartalon ihonhoitorutiiniin tulisi pesun ja kosteutuksen ohella kuulua ainakin säännöllinen kuorinta ja auringolta suojaaminen. Oikeanlaiset tuotteet pitävät ihon sileänä ja pehmeänä pidempään. Hoidon puute sen sijaan näkyy pian ennenaikaisina ikääntymisen merkkeinä, kuten juonteina ja maksaläiskinä.

Kädet

Kätemme joutuvat päivittäin kovalle koetukselle. Vaikka varsinkin nyt käsiä pestään paljon, harva uhraa juurikaan ajatusta käsien iholle. Kädet ovatkin alue, jossa ikääntymisen merkit alkavat näkyä varhain. Muista siis huolehtia käsistäsi kosteuttamalla niitä säännöllisesti. Säilytä käsivoidetta lavuaarin reunalla, saippuan vieressä, jotta muistat rasvata kädet aina pesun jälkeen. Älä myöskään unohda suojata käsien ihoa auringolta.

Kuva: unsplash.com

Kaula ja dekoltee

Kaula ja dekoltee jäävät usein päivittäisen ihonhoidon yhteydessä huomiotta. Alueen iho on kuitenkin ohut ja herkkä, joten ikääntymisen merkit alkavat usein näkyä siellä ennen kasvoja. Ihonhoitorutiinin tulisikin aina jatkua myös leuan alapuolelle. Dekolteella voi käyttää samoja tuotteita kuin kasvoilla. Muista myös, että alue altistuu auringolle siinä missä kasvotkin, joten ihon on syytä suojata joko rasvan tai vaatteiden avulla. Rinnuksille ennen aikojaan ilmestyvät rypyt ja pigmenttihäiriöt kielivät auringonpalvonnasta ja ihonhoidon laiminlyönnistä.

Suu

Tupakointi tapaa aiheuttaa ryppyjä suun alueelle. Ennenaikaiset juonteet huulten ympärillä eivät ole kuitenkaan yksinomaa tupakoitsijoiden vaiva. Toistuva mutristava liike esimerkiksi pillillä juodessa voi nopeuttaa ryppyjen muodostumista. Pyri siis välttämään toistuvaa tupakan tai pillin imemistä ja rentouta kasvojen lihaksia esimerkiksi säännöllisellä kasvohieronnalla.

Kuva: unsplash.com

Polvet ja kyynärpäät

Kukapa haluaisi tuhlata kalliita kosmetiikkatuotteitaan polviin ja kyynärpäihin. On kuitenkin syytä muistaa, että polvien ja kyynärpäiden paksu iho joutuu kestämään päivittäistä venytystä, puhumattakaan polvistumisen ja kyynärpäihin nojailemisen aiheuttamasta paineesta ja hankaamisesta. Jossain vaiheessa ihon kimmoisuus alkaa kadota, eikä se enää palaudu entiseen tapaan. Silloin iho polvien ja kyynärpäiden ympärillä alkaa roikkua. Siksi polvia ja kyynärpäitä ei pitäisi jättää huomiotta ihonhoidossa. Ennaltaehkäise veltostumista hieromalla alueita suihkun jälkeen ja käytä runsaasti kosteusvoidetta, jotta iho pysyy pehmeänä ja joustavana pitkään.

Lähde: Poosh