OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Live Nationin toimitusjohtajan mukaan ensi kesä tulee olemaan ulkoilmakonserttien riemuvoitto

Live Nation Entertainment-yhtiön hallituksen presidentti ja toimitusjohtaja Michael Rapino on edelleen luottavainen seuraavan kesän ulkoilmafestareiden ja konserttien paluun suhteen. Koronaviruksen pakotettua tapahtumat ympäri maailmaa peruuttamaan lähes kaikki vuoden 2020 suunnitelmansa, on osa jo kääntänyt katseensa vuoteen 2021.

Lipunmyynti- ja konserttimarkkinointi jättiläisen Live Nation Entertainment -liiketoiminnan tulot laskivat 98% sen vuoden 2020 toisella vuosineljänneksellä verrattuna vastaavaan vuoden 2019 vuosineljännekseen, kävi ilmi yrityksen keskiviikkona julkaisemassa tuloskertomuksessaan. Live Nationin toisen vuosineljänneksen konserttiosaston liikevaihto laski 141,8 miljoonaan dollariin kun vuosi sitten liikevaihto oli huimat noin 2,6 miljardia dollaria.

Suuresta laskusta huolimatta Live Nation kertoi tuloskertomuksessaan myös, että jopa 86% faneista on päättänyt pitää tai siirtää lippunsa uuteen tapahtumaan tai myöhäisempään ajankohtaan. Tämän lisäksi Live Nation on jo myynyt 19 miljoonaa lippua yli 4000 festivaaliin ja konserttiin vuodelle 2021.

Michael Rapino kirjoitti Live Nationin tuloskertomuksen henkilökohtaisessa osiossa, joka jaettiin yhtiön sijoittajille, että seuraavan vuoden kesätapahtumista on saatu jo paljon positiivisia merkkejä. “On tärkeää, että olemme edelleen luottavaisia siitä, että fanit palaavat live-tapahtumiin, kun se on vain turvallista toteuttaa”, hän kirjoitti. “Vahvin osoitus tästä on se, että fanit pitävät kiinni lipuistaan, vaikka heille annettaisiin mahdollisuus palauttaa ne.”

Live Nationin suorittamassa tutkimuksessa kävi ilmi, että “konsertit ovat faneille tärkeä sosiaalinen tapahtuma, kun on turvallista kokoontua, ja melkein 90% faneista suunnittelee osallistuvansa tulevaisuudessa niihin”, Rapino totesi lopuksi.