OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

3 huomionarvoista ainesosaa, jotka antavat ihonhoitorutiiniin potkua

Unelmoitko freesin näköisestä ja hehkuvasta ihosta? Kukapa ei. Aivan ihmeisiin ei pinnallinen kauneudenhoito toki kykene, sillä ihon kuntoon vaikuttavat monet eri tekijät, muun muassa ruokavalio ja elintavat. Silti, oikeiden ainesosien sisällyttäminen omaan kauneudenhoitorutiiniin voi parantaa ihon kuntoa näkyvästi pitkällä aikavälillä.

Elle listasi kolme tehokasta ainesosaa, joita kosmetiikan maailmassa parhaillaan hehkutetaan.

LHA tasoittaa

Olet varmasti jo kuullut kemiallisista kuorinta-aineista, sillä AHA- ja BHA-happojen ominaisuuksista on vouhotettu viime vuosina paljon kosmetiikka-alalla. Kuorivat hapot edistävät ihosolujen uusiutumista, tasoittaen ihon sävyä ja tehden ihosta ihosta kuulaamman. Liian voimakkaat hapot voivat kuitenkin aiheuttaa ärsytystä. Happoperheen uusin suosikki, LHA, kuorii ihoa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

– Se on suosittu anti-aging-tuotteissa, koska se paitsi puhdistaa huokoset, myös lisää kollageenin tuotantoa ja häivyttää pigmenttiläiskiä, selittää dermatologi Vishal Madan lehdelle.

Säännöllisesti käytettynä LHA kuorii esiin sileämmän ja tasaisemman ihon.

Niasiiniamidi kirkastaa

Niasiiniamidi on yksi tämän hetken hehkutetuimmista ihmeaineista. Se on monitehoinen antioksidantti, josta on lukuisia hyötyjä stressaantuneelle iholle.

– Niasiiniamidi on B3-vitamiinin muoto. Se voi auttaa häivyttämään pinnallisia juonteita, supistamaan ihohuokosia ja korjaamaan auringon vaurioittamaa ihoa, tohtori Madan luettelee.

Niasiiniamidin supervoima onkin juuri sen monipuolisuus. Aine sopii niin ikääntyvän ihon, finnien kuin pigmenttiläiskienkin hoitoon. Lisäksi se edistää ihon omaa kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa ja vahvistaa ihon elastisuutta ja omaa suojakerrosta.

– Tämä sankari sopii joka iholle, Madan vahvistaa.

Hyaluronihappo kiinteyttää

Hyaluronihapon kosteuttavia vaikutuksia on hehkutettu jo pitkään. Hapon kyky sitoa kosteutta on lyömätön ja tämä superkosteuttaja onkin yksi kosmetiikkateollisuuden eniten käyttämistä tehoaineista.

– Hyaluronihappo sitoo vettä ihoon, tehden siitä kiinteämmän ja kimmoisamman sanoo tohtori Madan.

Hyaluronihappoa esiintyy kehossa luonnostaan, mutta iän myötä sen tuotanto vähenee. Kosmetiikan hyaluronihappoa käytetään erityisesti kuivan, elottoman ja ikääntyvän ihon hoidossa tarjoamaan iholle kosteutta ja täyteläisyyttä. Ainesosa on tuttu näky seerumeissa ja kosteusvoiteissa, mutta sitä käytetään jopa täyteaineissa täyttämään ryppyjä tai vaikkapa huulia.

Hyaluronihappo sopii yleensä kaikille ihotyypeille. Päivittäisessä ihonhoitorutiinissa sitä voi hyödyntää esimerkiksi kosteusvoiteen alle levitettävän seerumin muodossa. Hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysvoide auttaa kiinteyttämään alueen ohutta ihoa ja silottamaan pieniä juonteita. Täyteläisessä yövoiteessa hyaluronihappo tekee taikojaan yön aikana, jolloin iho on herätessä täyteläisempi ja kiinteämpi.

Lähde: Elle